Dansk
Gamereactor
artikler

Nintendo - E3 2015

Sidste præsentation fra konsolfabrikanterne var Nintendos, et firma i forandring med en ny konsol annonceret. Her er hvad vi synes om det de havde at fortælle til årets E3-messe...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Den sidste konsolfabrikant der havde noget at vise frem på E3 var Nintendo. I modsætning til Microsoft og Sony, holder Nintendo ikke længere normale pressekonferencer som vi kender dem, men viser i stedet et forudindspillet show, som går under navnet Nintendo Direct. Det har både sine fordele og ulemper, men producenten har efterhånden en del erfaring med formatet, og ved hvordan de får mest ud af det.

Årets E3-show blev indledt af dukker, der i bedste Jim Henson-stil repræsenterede Nintendo-cheferne Satoru Iwata, Shigeru Miyamoto og den amerikanske chef Reggie Fils-Aime, der stille og roligt forvandledes til Star Fox-figurer, komplet med slagord som "Do a Barrell Roll!". Det var et rigtigt underholdende koncept, der samtidig lagde op til, at vi endelig ville få det kommende Star Fox Wii U at se.

Nintendo - E3 2015

Det var dog med blandede følelser, at jeg kiggede på, hvad der udspillede sig på skærmen foran mig. På trods af den lidt ringere ydeevne af Nintendo-konsollerne, har producenten som regel alligevel fprmået at skabe visuelt interessante spil. Dette var dog ikke tilfældet med Star Fox Wii U, hvor jeg fandt omgivelserne uinspirerede, fartøjerne og fjenderne blokformede og en generel følelse af lav-budget. Alligevel fyldte spillet rigtigt meget, med forklaringer fra Miyamoto om, hvordan man vil komme til at flyve under buede strukturer, og ikke mindst om skabelsen af det nye logo.

Dette er en annonce:

I situationer som denne ringer alarmklokkerne som regel for mig. Når små ting får så meget sendetid, er det næsten altid et tegn på, at der ikke er så meget andet at fortælle om, og det skulle vise sig, at jeg fik ret. Reggie tog over, og forklarede kort at Nintendo er under forandring, og at de ikke er klar til at tale om den nye NX-hardware endnu, men at vi får mere at vide til næste år.

Nintendo - E3 2015

Herefter blev der talt om det kommende Mario Maker-spil, et værktøj som Reggie synes udkommer på det helt rigtige tidspunkt for os almindelige forbrugere. Reggie gik videre til at tale om Amiibo-figurer, hvor nogle nye statuetter blev afsløret, og et samarbejde mellem Skylanders og Wii U blev annonceret. Det overraskede en smule, da de to producenter har været set som bitre rivaler, men snart får vi Tubocharged versioner af både Donkey Kong og Bowser, med endnu flere på vej i fremtiden.

Det første nye spil blev annonceret som det næste, nemlig The Legend of Zelda: Tri Force Heroes. Det er et Nintendo 3DS-spil med fokus på co-op. En masse Link-figurer med forskellige evner skal arbejde sammen om at løse opgaver, og hvis du spiller alene, vil du få hjælp af computerstyrede makkere. Som et eksempel får vi vist hvordan en gruppe Link-spillere når op til højere områder ved at stå på hinanden. På trods af at selve Eiji Aonuma var på skærmen for at fortælle om spillet, virkede konceptet ikke super underholdende, men jeg håber jeg tager fejl, og at jeg ændrer mening, når spillet udkommer senere på efteråret.

Dette er en annonce:
Nintendo - E3 2015

Der var endnu mere Zelda på programmet, da Nintendo fremviste 3DS-versionen af Hyrule Warriors. Det så ret sjovt ud, og det lader til at have tilpasset sig det bærbare format ganske godt. Dog redder en konvertering ikke en E3-fremvisning, og jeg begynder personligt at føle mig direkte skuffet over, hvad Nintendo har at byde på.

Det skulle da lige være en Metroid-titel, der kunne sætte lidt fart på sagerne igen, hvilket var det næste Nintendo viste frem. Der var ikke tale om et traditionelt spil i serien, men i stedet om et multiplayer-spil baseret på Prime-universet. Metroid: Federation Kraft har helt sikkert potentialet til at blive sjovt, men det var ikke helt hvad jeg håbede på. Heldigvis ser det kommende Fire Emblem Fates noget bedre ud, og vil for mange være en oplagt titel at føje til Nintendo 3DS-samlingen, med sine overdådige filmsekvenser og lovende historie.

Nintendo - E3 2015

Dernæst blev Shin Megami Tensei X Fire Emblem vist frem, og det udkommer tilsyneladende i Europa. Det virkede dog en smule skrabet, og mere som en titel for dem, som virkelig er glade for japansk popkultur. Xenoblade Chronicles X blev vist lige bagefter. Det så lovende ud, men jeg kunne ikke helt lade være med at drage sammenligning med Horizon: Zero Dawn på PlayStation 4, som blev vist frem natten forinden. Nintendo kunne godt bruge noget bedre hardware, for virkelig at få det meste ud af et Xenoblade-spil, men med det sagt ser det stadig super godt ud, og er et spil jeg uden tvivl selv skal have.

Animal Crossing: Happy Home Designer dukkede kortvarigt op på skærmen, men blev ikke ligefrem revet med. De samme følelser havde jeg omkring Animal Crossing: Amiibo Festival, et brætspilslignende Wii U-spil. Ideen er ikke helt dum, men føles egentlig bare mest som fyld, mens vi venter på en rigtig Animal Crossing-efterfølger til den næste generation af konsoller fra Nintendo. Der er masser af spil i serien vi har savnet, men disse sidespor er ikke den store trøst.

Nintendo - E3 2015

Heldigvis ser Yoshi's Woolly World langt bedre ud, men det udkommer jo også allerede om ti dages tid. Det føles ikke rigtigt som om man hører så meget om et firmas fremtid, når der bruges tid på at tale om et produkt, der nærmest allerede ligger klar i butikkerne. Det føles mest som polstring i stedet for de reelle nyheder man ønsker. Nuvel, det lader til at blive en god titel, og demonstrationen viste spillets sjove design og muligheder fint frem.

Som det næste fik vi vist Yo-kai Watch, som er et kæmpe hit i Japan for tiden. Jeg kunne godt have ønsket mig at se lidt mere af denne titel, som faktisk virker ganske lovende. Det vestlige publikum har taget godt imod spil som Persona 4: Golden og Tomodachi Life før i tiden, så der kunne sagtens være tale om endnu en succes på vores breddegrader. Så længe Nintendo er villige til at satse en smule, er der i hvert fald ingen tvivl om, at de sidder på noget godt. Mario & Luigi: Paper Jam var det næste på programmet, et nyt Paper Mario-spil, hvor de to blikkenslagere får selskab af deres tredimensionelle ligemænd. Titlen ser ud til at byde på masser af sjove puzzles, hvor samspillet mellem 2D og 3D vil spille en stor rolle.

Nintendo - E3 2015

Emnet gled over i Mario Tennis Ultra Smash, hvilket er næsten præcist, hvad det lyder som. Det så naturligvis sjovt ud, og med den nuværende mangle på gode tennis-spil, er et nyt indenfor sporten da velkomment. Tennis-indslaget var kort, og Mario Maker var det næste spil på skærmen, hvor der blev vist skitser fra det oprindelige Super Mario Bros, der efterhånden er 30 år gammelt. Der er ingen tvivl om, at Mario Maker er en kæmpe titel for firmaet, og det bliver sjovt at se, hvilke baner folk kommer til at bygge i det. Værktøjerne virkede utroligt fleksible, og det er ligefrem muligt at have svømmende Goomba-fjender. Med dette afrundedes Nintendos præsentation, og det var tydeligt, at Wii U-konsollen ikke længere er i fokus hos firmaet. Der kommer stadigvæk et nyt Zelda-spil til maskinen, men en NX-version kommer med sikkerhed også i fremtiden.

Mens Sony og Microsoft satte niveauet højt i 2015, var det et svagt år for Nintendo. De lader dog heldigvis stadig til at tro meget på deres 3DS-maskine, og meget tyder på, at det er på den håndholdte, at vi kommer til at opleve størstedelen af N intendo-magien i det kommende år.

Nintendo - E3 2015


Indlæser mere indhold