Dansk
Gamereactor
artikler

Gamereactor GOTY: Årets Sociale

Skal du spille socialt i juleferien, så kan GOTY-listen her måske være en kilde til inspiration. Velkommen til årets sociale spil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Når danskerne i juleferien tænder for hjemmets spillekonsol eller computer, vil det med stor sandsynlighed foregå i selskab med venner og familie. Computerspil er nemlig en social aktivitet, og 40 pct. af Danmarks computerspillere bruger det meste af deres tid foran skærmen i selskab med andre, mens 32 pct. spiller online via internettet. Det viste en ny undersøgelse, som YouGov foretog på vegne af PlayStation Danmark, tidligere på måneden.

Vi forstår godt tendensen. Her på redaktionen er vi storfans af de sociale aspekter i gaming. Dem hvor man sidder i samme stue og spiller med og mod hinanden. Alle kender FIFA-serien, men i år brugte vi dog mere tid med Pro Evolution end EA's storspil. De er dog begge åbenlyse kandidater til denne liste, men vi tog en beslutning, da vi oprettede kategorien ingen tunge sportssimulatorer og ingen bilsimulatorer - bare ren spilleglæde. Herunder får du de 10 spil fra 2014, som vi har været mest begejstrede for i år.

Gamereactor GOTY: Årets Sociale

(10) Nidhogg
De fleste af os så dette som en joke. Den utroligt grimme grafik og det simple gameplay gjorde, at vi absolut måtte tjekke denne ud på vores PC. Hvad der gemte sig her, var dog alt andet end en vittighed. Snart blev Nidhogg en fast bestanddel af vores gaming-aftener, når den stod på hygge, øl og råben. Det har sjældent været så sjovt at duellere i action-fyldte kampe mellem to spillere.

Dette er en annonce:
Gamereactor GOTY: Årets Sociale

(09) Borderlands: The Pre-sequel
Man kommer stadig ikke udenom, at de forskellige klasser, det overvældende megen loot og de gale indfald gør Borderlands-serien til en klassiker, når det kommer til sofahygge med en ven ved ens side. "Efterfølgeren" var ikke anderledes, og man skal være et skarn, hvis man ikke lader den få en plads på listen over sociale spil i samme rum.

Gamereactor GOTY: Årets Sociale

(08) Dead Nation: Apocalypse Edition
Med PlayStation 4-udgaven af Dead Nation fik vi endelig den ultimative udgave af Housemarques lækre dualstick-shooter. Stemningen var god, skrigende var mange og farverne lækre på den hektiske zombie-skyder. Perfekt til de korte såvel som de lange spilsessioner.

Dette er en annonce:
Gamereactor GOTY: Årets Sociale

(07) Child of Light
En ven kunne tage en del af presset i de mere uoverskuelige kampe i Ubisofts hyggelige action-rollespil, og samtidig hjælpe med at samle ressourcer. Det var et simpelt kooperativt system, som Ubisoft før havde brugt i Rayman Legends, hvor et lille lysende insekt kunne hjælpe Rayman igennem banen. Avanceret eller dybt blev det aldrig, men det var stadig hyggeligt at dele oplevelsen med en ven ved ens side.

Gamereactor GOTY: Årets Sociale

(6) LEGO The Hobbit
Der var et eller andet magisk over denne udgivelse. Bevares, det var sjovt at tage rollen som alverdens Marvel-helte i det sidste LEGO-spil, eller for den sags skyld DC's i det nyeste, men The Hobbit fik os til at føle os mere i et rollespil end de andre eksempler. At der samtidig var masser af klodser at samle og sjove ting at bygge, gjorde kun oplevelsen endnu bedre. Men det var dog den fremragende spliscreen-model, der tilbød både passiv og aktiv deling af skærmen, der sikrede dette fornøjelige eventyr en plads på listen fremfor nærmest konkurrent, Skylanders Trap Team.

Gamereactor GOTY: Årets Sociale

(5) Diablo 3 UEE
Ikke siden Sacred to eller Torchlight har vi nydt jagten på loot så meget. At man på konsol kunne spille sammen på samme skærm gjorde bare dette Blizzard-eventyr endnu bedre. Vi tager stadig et par ture i ny og næ, og det er fantastisk at kunne gøre det med en ven ved sin side fremfor online. Der var dømt djævle-hygge med denne, og vi er glade for at new gen-udgivelsen til konsoller var så helstøbt en oplevelse.

Gamereactor GOTY: Årets Sociale

(4) Towerfall Ascension
Det spillede som en drøm og bragte minderne hen på svunde tiders co-op-spil. Som en blanding af Bubble Bobble og Super Smash Bros leveret i en skøn pixeleret 16-bit-charme fortryllede det os alle. Det var kort sagt sådan en type spil, vi havde sukket efter, når den skulle stå for sofahygge for fire spillere. Towerfall Ascension leverede den slags spil, som er simple at forstå, men rasende sjove at forbedre sig i. Den hører bestemt til på listen.

Gamereactor GOTY: Årets Sociale

(3) Super Smash Bros Melee for Wii U
Nintendo sendte atter alle sine helte ind i en bunke farvestrålende arenaer designet til at kilde Nintendo-fans alle de rigtige steder. Og det virkede. Hvad der virkede endnu bedre, var de forrygende sjove og kaotiske kampe. Hvad der udefra lignede kaos og forvirring var dog mest af alt en fremragende test af koncentrationsevnerne hos den erfarne Super Smash Bros-spiller. Men for de fleste var det en fantastisk måde at håne, drille og grine med sidemanden i sofaen efter en endt sejr.

Gamereactor GOTY: Årets Sociale

(2) Sportsfriends
Sportsfriends var en akavet og anderledes oplevelse fra dansk Die Gute Fabrik, og gav samtidig GRTV mulighed for at lave årets mærkeligste livestream, det bør du bestemt tjekke ud på vores GRTV-sider. Samlingen bestod af fire små move-baserede fest/sports-spil, der hver især osede af opfindsomhed og spilleglæde. Please prøv Johan Sebastian Joust med fire venner og fire move-controllere. Lige nu. Vi sværger, at du ikke fortyder det. Og ellers tager vi gerne en kamp på dine vegne.

Gamereactor GOTY: Årets Sociale

(1) Mario Kart 8
Det er utroligt. Siden de gamle Super Nintendo-dage har Mario Kart haft en fast plads i vores spilhjerter. Vi er ligeglade med elastik-mekanikker og snyde-skjolde, for det handler mest af alt om at have det sjovt i andres selskab. Og naturligvis at håne vennerne når man vinder, eller kaste sig grædende på gulvet når man taber. Det er det fineste Mario Kart længe og Mario Kart 8 bør have en plads i enhver social gamers spilkatalog. I 2014 var det en fast bestanddel af vores sociale hyggeaftener med spil.



Indlæser mere indhold