Dansk
Gamereactor
artikler

Ugens mobilspil - Uge 52

Snowboarding, ski, fantastiske billeder, fyrværkeri, grotter, loot, taekwondo, mafioser og et kært nik til Civilization er på menuen i denne uge

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Et spændende år med mobilspil kan nu afsluttes. Det har været et år, der bød på virkeligt fantastiske udgivelser, der dog oftest druknede i mylderet af freemium-skrammel og larmende storudgivelser af "sociale spil". Men de var der, og de, der har fulgt med i den ugentlige mobilspilsartikel, er nok heller ikke i tvivl om, at der var nogle perler i mellem i årets løb.

Som altid er alle billeder knipset fra iPad Air 2, og alle spillene er naturligvis ude til dette format, selvom de fleste findes på iPhone også, mens en del af dem kan hentes til Android. Jeg har som altid forsøgt at skrive i teksten, hvis jeg også fandt titlen på Google Play.

Velkommen til ugens mobilspil for uge 52 og dermed årets sidste af slagsen. Jeg håber, at I har nydt at læse med lige så meget, som jeg har hygget mig med at levere skriblerierne i årets løb.

Det er væltet ind med titler inden Apples vanlige lukning for tilføjelser på App Store mellem jul og nytår. Derfor får I også lidt færre billeder til de første 12 af slagsen. Det er nemlig alle spil I sagtens kan undvære - især de første otte på listen. Til gengæld vil der være en glædelig overraskelse til fans af de klassiske Civilization-spil blandt ugens bedste titler.

Dette er en annonce:

Det blev til mere end måske 400 udgivelser igen i denne uge, og der var et sandt kapløb om at nå at sælge sit lort inden lukningen af App Store. Herlige søgeoptimerede titler som: Assassin's War: Creed of the Chaos Ninja Runner - A Fun Runner og Candy Drops Matching Mania: Sugar Sweet Shop Puzzle Game var på menuen. Titler med den type navne er ofte udgivelser fra asiatiske udviklere uden skrupler og sjældent gode. Men jeg overvejede bestemt Stomach hurts and flew Frisbee, fordi man som muskelbundt med krampe skulle gribe en frisbee med maven. Hvem får den ide? Der blev kort sagt sakset med hård hånd, og de tilbageværende er dem jeg indkøbte - både de gode og enkelte af de skuffende.

Den første titel er dog ikke et spil som så, men jeg tog den med, da den er oplagt som afslutning på året.

Fireworks Simulator
Her skal du opstille batterier samt skyts og lave dit eget fyrværkeri-show. Det er overraskende dybt og ganske flot. Om det er noget der lokker dig til nytårsaften - eller inden - skal jeg ikke kunne sige, men appen fejler intet og skal nok tiltale dig, hvis du elsker "spil", hvor du skal sysle med egne kreationer. Samtidig får man en bunke licenseret musik, der inkluderer rock og elektronisk musik, med i pakken. Til syv kroner, som er tilbudsprisen lige nu, er det en no-brainer, hvis du er nysgerrig. Denne er kun ude til iOS, men der findes et produkt med tilsvarende navn på Android, det er dog ikke samme app og slet ikke samme velfungerende interface.

Ugens mobilspil - Uge 52
Dette er en annonce:
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Den næste må I undvære et billede af. Til gengæld er Vesterbro Space Shooter lige så mærkelig som navnet - og gratis. Det er nemlig augmented reality, der kræver en tur til Sønder Boulevard for at virke. Så loves der et skydespil, der interagerer med omgivelserne. Hent det, hvis du er i nærheden i det københavnske og lad mig høre, om det virker. Jeg nåede desværre ikke forbi og teste det.

Super Smash Clash - RTL Freestyle - Monster Cake - Dwarf King
Oh, det så skidt ud for disse. Den første forsøgte at ride med på Super Smash Bros-bølgen og fejlede stort med tudegrim grafik, en misforståelse af, hvad der gør inspirationskilden god og forfærdelig styring. RTL Freestyle lignede noget sat sammen af tilfældigt clipart i Paint - men virkede ganske sjovt. Monster Cake var nydeligt at se på og ganske usjovt, mens Dwarf King var en rasende kedelig sidescrollende brawler med pixelerede LoTR-helte. Nogle af disse er også ude til Android, men det er der ingen grund til at gøre mere ved, din 'droid er gladere uden.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Knossos - Kart Stars - Zombie Shooter - 99 Ninjaz
Knossos bød på roguelike-mentalitet krydret med klassiske brætspil - og det kedede mig. Kart Stars har så mange bedre konkurrenter. Zombie Shooter var tilforladelig skydespilsunderholdning med zombier, mens 99 Ninjaz var twitch-action, der kunne fornøje i et minuts tid, mest af alt fordi det så pænt ud.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Oblivion of Ares: Epic Revenge - Mecha Titans - Gods Rush - Beast Battle
Bedre så det ud for disse, der bød på strategi og rollespil. Oblivion of Ares (Android og iOS) var en sidescrollende action-battler, hvor du skal mikromanage dit hold, Mecha Titans (iOS) forsøgte med den turbaserede slags, God Rush (Android og iOS) lod dig kæmpe i lanes (eller rettere se på, at der blev kæmpet) og Beast Battle (iOS) kunne være et sjov strategispil med pass 'n' play, men det var svært at finde ud af, hvad man egentlig skulle, og jeg fik hurtigt på fornemmelsen, at man ikke skulle særligt meget. Ingen af disse fire var dog katastrofer, så dem kan du overveje.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

X-plane 10
Lidt bedre endnu så det ud for X-plane 10 (i skrivende stund er 10'eren til iOS, mens 9'eren kan fås til begge formater), der bød på en anderledes freemium-model til denne flysimulator. Du får lov at snuse til enkelte baner i free flight, men vil du tage nogle af de mere interessante opgaver, så må du købe flyene for rigtige penge. Derefter åbnes der op for en masse interessante tiltag i flysimulator-sammenhæng. Blandt andet nødlanding, redningsmissioner og katastrofer. Du kan jo hente spillet, hvis det lokker.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Golf is Hard
JA FOR FANDEN! Især hvis man ikke må gå på greenen, er pixeleret som bare pokker og har sådan en Angry Birds-lignende fysik. Det er til gengæld også pokkers sjovt. Den kan du roligt snuppe til din iDims, hvis genren tiltaler dig. Super Stickman Golf (Android og iOS) er dog et bedre bud på "crazy-golfing".

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Infinity Dungeons
Her får vi endnu en slags auto-battler til iOS og Android, hvor du skal holde styr på, hvornår dine holdmedlemmers evner skal benyttes. Stilen er skæv og sjov, og det er hyggeligt at sende ens figurer i kamp. Det er dog ikke noget, jeg forventer at blive grebet af sådan for alvor.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Drancia
Det samme gælder Drancia (iOS og Android), der byder på pixelerede et-skærms-kampe, hvor man tonser rundt, hakker i fjender, opsamler loot og bekæmper bosser. Det er farverigt, simpelt og ganske sjovt i de korte spilpauser, og er du fristet, så kan du roligt give det en chance.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Taekwondo
Jeg bryder mig ikke om kampspil med virtuelle knapper af indlysende årsager. Men Taekwondo (iOS) er en undtagelse. Mest af alt fordi det ikke handler om tempo, men vurdering af din udholdenhed og så de rette angreb. Din udholdenhed spiller nemlig en stor rolle her, og alt, hvad du foretager dig, tærer på den. Det kommer der et langt roligere tempo ud af, og det bliver snart en dans frem og tilbage, mens man venter på den rette åbning. Spillet er gratis at hente, og så kan du snuse til mekanikkerne. Vil du spille videre i solokampagnen, kan du købe en unlock af spillet. Til gengæld er du velkommen til at lege med multiplayer uden beregning. Den synes jeg, at du skal prøve.

Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Iron Finger
Kan du huske Wario Ware? Elskede du det? Så er Iron Finger til iPad og iPhone muligvis et godt bud på lidt gal spilunderholdning. Du skal skyde pirater, vende spejlæg, lege superhelt og foretage dig en masse andet i en bunke minispil, der kan klares på få sekunder. Det er hektisk, rodet og ganske sjovt.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

RPG Revenant Saga
Revenant Saga er til gengæld hverken rodet eller hektisk. Det er nemlig mere fra Kemco, og de har som bekendt for vane at spytte klassiske rollespil ud til Android og iOS, der som oftest har en fin, men til tider generisk, historie, endeløse dialoger, turbaserede kampe og retro-grafik. Denne titel er ikke meget anderledes. Men jeg er endnu ikke stødt på en titel fra dem, som jeg for alvor hadede. Revenant Saga byder på historien om en ung fyr, der pludselig må se sig besat af en dæmon. Dæmonen giver ham samtidig uanede kræfter, hvilket naturligvis kommer til udtryk i spillets mange kampe (der denne gang er renderet i 3D modsat de typiske Kemco-produktioner). Vanen tro skal du gennem et længere eventyr, samle loot og holdmedlemmer og ellers hygge dig i det rolige tempo. Er du fristet koster det ikke meget at hoppe på vognen, da Kemcos titler ofte er på tilbud og sjældent ryger meget over prisen på en burger-menu.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Where's My Geek
Find Holger er nok den hurtigste beskrivelse af dette spil. Find pixelerede (voxelerede?) udgaver af Holger, Batman, Darth Vader, Thor, Mario, Indiana Jones, Pac-Man og andre nørdede ikoner på din iDims er en lidt længere beskrivelse. Det er et fornøjeligt lille spil, hvor du på tid skal afsøge nogle afsindigt detaljerede og ret sjove tegninger for forskellige kendisser. Hvis de yngste i familien skal være med, kan du slå tidsfristen fra. Hent det om ikke andet for de flotte tegninger og mor dig en smule med det. En bunke minispil krydrer tingene en smule, og på alle måder leverer Where's My Geek op til navnet. Du får masser af nørdede opgaver og ofte kildet nostalgibenet, så man må fnise en smule.

Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

SummitX Racing
Med SummitX Racing bydes der i bedste SSX-style på løjer på pisterne til Android og iOS. Du kan opgradere din figur, vælge mellem sololøb, multiplayer, ski eller snowboard og naturligvis om du vil være han- eller hunkøn. Det er typisk ned-af-bakkerne-arcade-action med mulighed for at lave tricks og samle genstande op. Jeg var ikke blæst væk over meget andet end grafikken. Men jeg har dog på fornemmelsen, at denne alligevel ryger på fra tid til anden i fremtiden.

Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52

De tre bedste for mig i denne uge var dog:

KingsRoad
Denne ryger med på listen over de mest spillede i denne uge, da den netop har fået en massiv opdatering og er ude af beta. Og så naturligvis fordi den byder på loot, erfaringspoint og figurer i tre klasser. Det spiller som en slags Diablo, men det er bestemt ikke synderligt varieret. Alligevel (eller måske netop derfor) brugte jeg en del timer på denne. Den er herlig, når der skal kobles af. At man samtidig kan gå i grupper online med fremmede eller venner er bare endnu et plus. Og så ser det ganske nydeligt ud. Vil du lege bueskytte, magiker eller sværdsvingende ridder i fantasy-land på din iPad, så kan du roligt snuppe denne.

Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52

Mafia Driver - Omerta
Hvad får man, hvis man mafioser, tredivernes forbudstid og parkerings-simulatorer? Svaret må være Mafia Driver - Omerta til Android og iOS, og et ganske underholdende og stemningsfyldt lille spil.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Mafia Driver lader dig tage opgaver med fokus på at køre pænt og parkere ordentligt uden at skade dit smuglergods eller bilen i din varetægt. Andre gange skal du være taxachauffør for konglomeratets lakajer. Det hele sker i en flot åben by, hvor der er masser af klassiske køretøjer og en tung noir-stemning. Hvad der for mig i starten virkede som lidt for lidt og for langsomt, åbnede sig snart op og fornøjede en del. Bedst af alt syntes jeg godt om missionerne på tid, hvor man skal undgå politipatruljer ved at finde de smarteste smutveje mod målet. Freemium-modellen virker lidt grådig, men smart. Kører du galt, og vil du gerne videre, så må du enten betale ved kasse et eller genstarte banen. Jeg spillede dog nogle timer uden problemer og uden at hive kreditkortet frem, så du er ikke tvunget til kasse et. Til prisen på ingenting, kan du roligt tage chancen og hente det.

Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52

Pre-Civilization: Marble Age
Har du været trist over at se Civilization i den lidt for tyndbenede mobilform, eller er du træt af at stort set alle Sim-spil er freemium-malkning forklædt som strategi på mobilerne, så bør du stemme med pengepungen nu!

Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52

Pre-Civilization lader dig gøre alt det, som du husker fra Civ-spillene på din iPhone eller iPad. Du kan skabe alliancer, handle med andre lande, angribe dem, forsvare dit land, skabe politiske intriger, opgradere din by, vælge mellem brutal styrke eller kultur, satse på udvikling og landbrug, lede en krigsførende nation eller en fredelig handlende ditto, sulte dine borgere eller belønne dem for deres slid og meget meget mere. Man ved, at når alene tech-træet har mere end 40 muligheder, så er der nok at give sig til.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52

Man skal kort sagt ikke lade sig narre af den hyggelige grafiske stil, for det her er strategisk dybde i et omfang, der kan give de fleste sved på panden. Nøjagtig som i de gode gamle dage.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52

Det eneste kritikpunkt, jeg vil komme med, er teksten i spillet. Det er tydeligt at engelsk ikke er udviklerens hovedsprog. Det er bestemt forståeligt med en god præsentation, men det er ikke uden sine sprogblomster. Det gjorde dog ikke meget for mit vedkommende. Jeg forventer at bruge mange timer, dage og uger på denne lille sag, og er du fan af de klassiske handelsspil, eller savner du bare strategi som Civilization, så bør du bestemt kigge i retning af denne. Det er derfor ugens mobilspil.

Ugens mobilspil - Uge 52Ugens mobilspil - Uge 52
Ugens mobilspil - Uge 52

Her afslutningsvis vil jeg gerne slå et slag for nogle af de mange gode tilbud, der lige nu er på kendte titler til iOS (og enkelte af dem til Android). Som altid varer tilbuddene kun i en begrænset periode. Det fortræffelige Xcom: Enemy Within (både Android og iOS), NBA2K15 og BioShock er lige nu på tilbud, det samme gælder Deus Ex: The Fall og en lang række af både Square Enix' (snup Chaos Rings) og Kemcos rollespilstitler. Hitman Go (iOS/Android), The Banner Saga, Field Runners 2, Hail to The King: Deathbat og Skulls of the Shogun er ligeledes nedsatte og alle værd at hente.

Jeg har dog især moret mig med LEGO Marvel Super Heroes til iPad, som er baseret på originalspillet, men med nye kortere baner, der er væsentligt mere egnede til mobilgaming på farten. Til gengæld er der nok at give sig til, da hver bane er delt ind i tre med en enorm mængde achievements tilknyttede, der naturligvis alle giver studs, der kan bruges til indkøb af nye figurer. TT Fusions fremragende superheltespil er på udsalg til sølle 9 kroner.

Ugens mobilspil - Uge 52

Og med denne årets sidste mobilspecial vil jeg gerne takke jer alle for kommentarer og likes på de enkelte artikler. Vi ses til næste år!



Indlæser mere indhold