Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte

De er ikke helt mobilspil, og de er ikke helt konsolspil, men de er sjove at spille. Velkommen til endnu en GOTY-kategori: Årets håndholdte

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Måden artiklen her blev forberedt på, er måske ganske sigende for denne kategori. Da vi nåede gennem de fleste kategorier, var vi efterhånden løbet tør for tid. Mobilspillene var skrevet, da den kategori var ganske hurtigt at skrive for vores chefredaktør efter en snak med os andre, og årets spil og underkategorierne var dem, vi alle havde brugt mest tid på, så de var også klaret. Nu var der så de håndholdte tilbage, og nærmest ingen tid til at skrive om dem. Skulle kategorien skæres ned til fem vindere eller skulle vi skrive den i en lidt kortere form? Vi valgte det sidste, for der var så mange gode titler til de håndholdte formater i år, også selvom 2014 efter vores mening ikke helt kunne leve op til forrige års mange fede udgivelser til de håndholdte.

Sjovt nok er det også sådan, vi i det daglige behandler de håndholdte formater, der befinder sig i et mudret grænseland mellem de ægte konsoller og mobilerne. Branchen har i årevis spået de håndholdtes død med indtoget af mobiler, og mange gamere anser dem for at være en bleg skygge af de "rigtige formater". Men virkeligheden er nok nærmere, at de håndholdte kan noget, som hverken mobiler, stationære konsoller eller PC kan. Ikke alene har de to af verdens vigtigste spilfirmaer bag sig - Sony og Nintendo - men de byder også på en ensartethed i styringen med fysiske knapper og controllere, og de tilbyder en mobilitet som de færreste stationære kan.

Alligevel ser mange dem som hverken eller. Vi kan kun sige, at gamere uden håndholdte konsoller går glip af en del. Herunder kommer de ti bedste håndholdte spil fra 2014.

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte
Dette er en annonce:

(10) Murasaki Baby - PS Vita
Det kunstneriske design og musikkompositionerne var uden tvivl spillets største styrker. Med et stort set ikke-eksisterende interface var Murasaki Baby skabt til, at vi kunne dykke ned i spillets verden og interagere med den på en unik facon. Selvom vi mest af alt følte, at vi sad med et mobilspil og touch, var oplevelsen dog ganske unik. Den lille perle ryger derfor med på listen, fordi den gav os en speciel spiloplevelse.

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte

(9) Fantasy Life - 3DS
Det lignede Animal Crossing, og det var fra skaberne af Layton-serien, der stadig er en af vores favoritserier på 3DS. Vi forventede dog ikke en enorm verden, hvor nærmest alt kunne ske. At sidde med de farvestrålende omgivelser og bare opleve på en lille håndholdt er noget helt særligt. Vi kunne godt have undværet visse af de langtrukne dialoger og mindre heldige rollespilselementer, men det var små bump på en herlig eventyrfyldt vej.

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte
Dette er en annonce:

(8) Shovel Knight 3DS - 3DS
Det var som at blive kastet tilbage til dengang WonderBoy og MegaMan regerede spilverdenen. At den tapre ridders skovl lige så godt kunne være en kængurustylte, tog vi ikke så tungt, for det var sjovt og underholdende at kæmpe sig gennem de mange pixelerede platformbaner.

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte

(7) Kirby Triple Deluxe - 3DS
Ser vi bort fra 3D-effekten i dette spil, så fik vi her en platformtitel, der leverede fantastisk grafik, herlige figurer og ren spilleglæde på en måde som kun Nintendo mestrer (også selvom det var Hal Laboratory, der ret beset stod for denne udgave). Vi nød hver en time med den lyserøde skumfidus. Og vi fik samtidig en genre, som nu engang ofte fungerer bedst på håndholdte konsoller.

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte

(6) Super Smash Bros for 3DS - 3DS
Super Smash Bros er ikke noget almindeligt fighting-spil, og selvom vi normalt foretrækker multiplayer til den slags, viste det sig også at fungere glimrende i singleplayer. Hvilket ofte er, hvad vi bruger vores håndholdte til. Styringen fungerede overraskende godt, og selvom titlen slog fast, at det var bedre på Wii U, var det stadig en af årets mest fornøjelige titler til de håndholdte.

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte

(5) Persona Q - 3DS
Persona-fans fik det, de tørstede efter med dette rollespil, som leverede en god historie, masser af dungeon crawling og som vanligt turbaserede kampe på en måde, så vi atter blev grebet. De fleste redaktionsmedlemmer har hånden på hjertet kun skrabet overfladen på spillet, der leverer måske 70 timers spilunderholdning. Men den tid, vi har brugt med titlen, fortæller os, at den hører til på listen. Ikke kun for Persona-fans.

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte

(4) The Wolf Among Us - PS Vita
Telltale Games sendte atter en af deres forrygende fortællinger ud på flere formater. Historien om eventyrfigurerne i den barske virkelige verden gjorde sig fortræffeligt på PS Vitaen flotte skærm, og denne udgave var et solidt alternativt til dem uden adgang til konsoller eller iPad. Dette er bestemt en skæv og mørk eventyrserie for voksne, som du ikke bør snyde dig selv for!

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte

(3) TxK - PS Vita
Når Jeff Minter går amok, så sker det typisk i en eksplosion af neonfarver og heftige rytmer. Med TxK fik vi Tempest genfødt på et format, der om noget har bevist, at den er egnet til simple skydespil. Med et pumpende soundtrack og nærmest hypnotiske farver måtte vi overgive os. Samtidig var det hurtige arcade-spil perfekt til det korte spil-fix.

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte

(2) Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire - 3DS
Endnu et spil? Vi havde forsvoret, at vi gad mere Pókemon, men vi løj naturligvis mest overfor os selv. Remaket lod os atter tage på eventyr i regionen Hoenn, og inden vi så os om, var vi tilbage ved de gamle dyder, hvor monstre skulle trænes og indfanges. Det hjalp naturligvis også, at dette var mere end bare et forhastet remake, men derimod et spil, der havde lært af de seneste kapitler i serien.

Gamereactor GOTY - Årets håndholdte

(1) Sly Collection - PS Vita
Vi havde egentligt lovet os selv ikke at tage nogen form for genudgivelser med på listen over håndholdte spil, og derved behandle dem på lige fod med årets spil-kategorien, men når nu den her (og på sin vis Pókemon) var så fortræffeligt skruet sammen, så vi ingen anden udvej. Child of Light må så leve med en lille anerkendelse i denne tekst og priserne andetsteds. Men tilbage til Sly. Den lille tyvagtige vaskebjørn stjal vores hjerter på PS Vita. Pludselig føltes det om om, at det var, hvor serien hørte til. Selvom det reelt set er en opsamler på et nyt format, ryger den derfor med på listen over håndholdte spil, ikke mindst fordi vi har været så pokkers godt underholdt, men også fordi det var en perlerække af gode spil.

Og så endte den håndholdte kategori alligevel med at blive lige så lang som de fleste andre. Det er nok også ganske sigende for vores måde at spille på de håndholdte på. Vi lokkes til med løfterne om lidt hurtig underholdning, men ender oftest med at bruge flere timer end beregnet her. Takket være stærke personligheder som Sly, Mario, Kirby, Erik, Bigby Wolf, Groudon og Kyogre i miniformat.Indlæser mere indhold