Dansk
Gamereactor
artikler

Gamereactor GOTY - Årets genudgivelse

Genudgivelser, remakes, malkning eller et herligt gensyn. Kært barn har mange navne. Velkommen til årets remake

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det handler ikke bare om at pimpe en udgivelse op til 60 billeder i sekundet eller knivskarp HD-kvalitet, når vi vurderer hvorvidt en HD-udgivelse fortjener en plads på denne liste. Det handler også om at levere en helstøbt pakke - gerne med nyt indhold - som gør et gensyn til mere end bare et gensyn, men byder os på en ny spiloplevelse.

I år har vi set så mange gode genudgivelser, at vi besluttede os for at tilføje denne som en selvstænding kategori fremfor at kannibalisere pladserne som årets spil - eneste undtagelse var dog årets håndholdte, hvor vi valgte at medtage disse på listen. Årets spil er dog forbeholdt de helt friske spiloplevelser fra 2014. De bedste genudgivelser får du til gengæld her.

Gamereactor GOTY - Årets genudgivelse

(5) Kingdom Hearts 2.5
Otte år måtte vi vente på en genudgivelse. Kingdom Hearts HD 2.5 Remix leverede flydende spilmagi med Disney- og Square Enix-figurer i 720p, og farverne samt detaljerne var usandsynligt smukke sammenlignet med den aldrende PlayStation 2-udgave. Vi fik samtidig også de to andre udgivelser i serien, Kingdom Hearts: Birth by Sleep og Kingdom Hearts RE: Coded. Gameplayet havde ganske vist ikke helt stået tidens tand, men som et kært gensyn var det herligt.

Dette er en annonce:
Gamereactor GOTY - Årets genudgivelse

(4) Tomb Raider: Definitive Edition
Tomb Raider blev undervurderet af mange medier, da det først udkom tilbage i marts 2013. Heldigvis viste Lara Crofts reboot-sig i opskaleret form på PlayStation 4 og Xbox One tilbage i januar, og høstede fantastisk omtale og anmeldelser. Her på redaktionen var vi glade for at Lara lige fik runde to med i hatten, for Tomb Raider var, om det er i original eller Definitive-udgave, en fantastisk action-titel. Med Tomb Raider: Definitive Edition fik vi en solid præsentation, laber æstetik og naturtro animationer.

Gamereactor GOTY - Årets genudgivelse

(3) Monster Hunter Freedom Unite
Xcom: Enemy Unknown er en oplagt kandidat til årets genudgivelse, ligesom Bioshock kan overvejes, hvis vi snakker mobil-konverteringer. 2K har gjort det ganske godt i den retning. Det samme kan sige om genudgivelsen af flere klassiske adventure-spil. Men vi valgte kun at inkludere ét enkelt mobilspil på listen, og skulle vi vælge, så måtte det blive Monster Hunter Freedom Unite. Fordi opgaven ganske enkelt var lidt af en mundfuld for Capcom, og resultatet overraskende godt. Vi fik ikke kun en udgave af det klassiske PSP-spil, hvor detaljegraden var skruet godt i vejret. Men nu kunne man nu spille online i kampe op til fire spillere, og vi fik også et gennemarbejdet touch-interface, der i betragtning af de vanvittig mange funktioner at holde styr på fungerede til topkarakter grundet et gennemtænkt design med forståelse for touch. Med denne konvertering rykkede Capcom grænserne for hvad vi kunne kræve af mobilspil og hævede barren for dybde betragteligt, og samtidig præsterede de at trække et af de klassiske konsolspil over på en ny generation af hardware.

Dette er en annonce:
Gamereactor GOTY - Årets genudgivelse

(2) The Last of Us
Vi husker stadig hvordan den knugende fornemmelse af fare konstant lurede, og hvordan et af de få afbræk fra død og ødelæggelse stod som et af spilhistoriens smukkeste og mest fredfyldte øjeblikke. The Last of Us var for os sidste års bedste spil uden konkurrence. Med The Last of Us Remastered fik vi små nye detaljer til en i forvejen brillant spiloplevelse.
Vores dualshock klikkede i højtaleren, hvis lommelygten tændtes, der var nye spejlinger og reflekser overalt. Det føltes ganske enkelt som skiftet fra DVD til Blu-ray. Et i forvejen fantastisk spil blev kun bedre af at få Left Behind-udvidelsen med i lækker HD-kvalitet. Denne pakke var årets bedste genudgivelse, hvis ikke lige at Rockstar leverede så meget blingbling, at vi måtte overgive os til mængden af nyt.

Gamereactor GOTY - Årets genudgivelse

(1) Grand Theft Auto V
Endelig langt om længe fik vi et GTA-spil, der ikke haltede eller dykkede i frameraten, men et spil som holdte sig på konstante 30 billeder i sekundet. Det var på tide. Men det var ikke, hvad der sikrede denne titlen som årets genudgivelse, det var ganske enkelt mængden af nyt indhold. Den nye førstepersonsvinkel, havde vi ikke set som andet end en gimmick, indtil vi for alvor fik den prøvet. Mængden af detaljer og polering omkring den nye vinkel var rystende. Samtidig skete skiftet mellem den nye og gamle vinkel sømløst uanset scenens karakter. At vi fik tilføjet køretøjer, flere dyr, ekstra missioner, nye collectibles og meget flottere omgivelser samt en helt anden køreoplevelse i førsteperson var naturligvis, hvad der i sidste ende sikrede denne førstepladsen som årets genudgivelse. Dette var mere end bare en genudgivelse i lidt flottere klæder, det var en mængde nyt indhold og en helt anden spiloplevelse end den tidligere udgave.



Indlæser mere indhold