Dansk
Gamereactor
artikler

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil

Vi starter vores Gamereactor GOTY 2014 ud med det mest udbredte, men oftest også mest kritiserede format: Årets mobilspil

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Årets første kategori i Gamereactor GOTY tilhører den måske mest udskældte platform - især blandt enkelte af Gamereactors læsere. Det på trods af at formatet i de seneste år har bevist sin evne til at levere spiloplevelser, der er fantastiske. Der er naturligvis tale om spil til de mobile platforme.

Redaktionens chefredaktør kæmper en brav kamp for at udbrede budskabet om, at spil er vigtigere end formatet. Os andre? Vi spiller mobilspillene i det skjulte og bevarer dermed vores agtelse blandt dem, der ved bedre. Vi bemærker dog stadig her på redaktionen modvilligheden mod formatet fra enkelte gamere. Vi anser det dog mest for at være et udtryk for udbredelsen af Flappy Bird og freemium-titler som Clash of Clans i manges bevidsthed samt en fordomfulds tilgang til formatet.

Med controllere, stadig stærkere hardware, fremragende strategispil på formatet og en stadig stigende kvalitet af udgivelser, er det dog svært at fornægte, at det handler om spil - og gode af slagsen. Ligesom med "de rigtige spil" er konverteringer og genudgivelser af tidligere udgivede spil ikke med på listen. Her kommer redaktionens Gamereactor GOTY og den første kategori: Årets Mobilspil.

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil
Dette er en annonce:

(10) Anomaly Defenders
Er der en genre, der gør sig fortrinligt til touch, så er det tower defense-genren. Fremadstormende fjender, et mål, der skal forsvares, og et gameplay, der er velegnet til kortere såvel som længere spilsessioner er på menuen. Med Anomaly Defenders fik vi et rigtigt godt bud på genren, der holdt os fanget i de tyve timer, det tog at gennemføre spillet - og længe efter. 11 Bit Studios havde tidligere vendt vrangen ud på genren, og nu vendte de tilbage til rødderne med en klassisk oplevelse, der bød på gennemførte mekanikker, overraskende drejninger i gameplayet og masser af opgraderinger.

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil

(9) 80 Days
Vi er sikre på at den franske forfatter, Jules Verne, ville have elsket at se resultatet af bogen Jorden Rundt i 80 Dage omsat til en interaktiv rejse på tværs af kloden. Om ikke andet blev vi grebet fra første øjeblik. Musikken, stemningen, det skrevne ord og de mange udfordringer for at nå målet, holdt os samlet omkring iPad-skærmen. 80 Days er et godt eksempel på hvordan man både kan genopleve en god historie eller opleve den i spilform for første gang.

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil
Dette er en annonce:

(8) BattleHeart Legacy
Det var ikke lige til at se det, hvis man ikke kiggede godt efter. Men under den tegneserieagtige og simple facade lurede et dybt gameplay med vanvittigt mange klassekombinationer og en mulighed for at skræddersy en helt unik karakter i hack 'n' slash-rollespillet. At der samtidig gemte sig sjov dialog og nogle overraskende plot-twists gjorde kun oplevelsen endnu bedre. Vores eneste anke er, at vi ville ønske at BattleHeart Legacy var længere, men hvad der er gør spillet fortjent til en placering på GOTY-listen.

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil

(7) VainGlory
Man må sige at de tidligere Rockstar- og Blizzard-ansatte tog opgaven alvorligt, da de satte sig for at genskabe MOBA-genren på mobil. Der er tænkt over alle mekanikker og styringen, og vi har kæmpet vanvittigt mange online-kampe uden problemer. At VainGlory benytter Metal-motoren på iOS gør også, at det ser fremragende godt ud. VainGlory fortjener en plads på listen, især hvis du tørster efter en slags League of Legends på farten.

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil

(6) The Walking Dead: Season 2
Det var ikke helt samme hjerteskærende oplevelse som første sæson af Telltale Games' fortræffelige serie, ikke mindst fordi vi nu er blevet en smule kyniske og ikke længere føler helt samme grad af kvaler ved vores valg. Man kommer dog ikke udenom, at vi atter engang fik en gribende fortælling, der benyttede alle de tricks, som Telltale er kendte for i deres spil. Og selvom denne sæson ikke ryger på førstepladsen som forgængeren har den absolut sin berettigelse på listen, hvis du spørger os.

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil

(5) The Wolf Among Us
Med Telltale Games' nye historiesatsning fik vi endelig et nyt univers at boltre os i. Det var et overraskende og dystert bud på klassiske eventyrfigurers kamp for overlevelse, og det leverede samtidig en fantastisk første del og en gribende afslutning på eventyret, som stadig sidder i vores sind et stykke tid efter gennemførslen af eventyr-spillet. En lækker stil, godt stemmeskuespil, fortræffelig lydside og en god fortælling sikrer denne et bud på listen over årets bedste spil til mobilerne.

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil

(4) Hearthstone: Heroes of Warcraft
Magnus spiller det konstant, og resten af redaktionen hiver det også ofte frem fra gemmerne. Den fortrinlige singleplayer-udvidelse, der sendte os til Naxxramas og en solid multiplayer-pakke har dog holdt os beskæftigede i ugevis. At spillet samtidig er et freemium-spil, der ikke smider om sig med timere og andre for genren så velkendte købsmekanikker, er endnu et plus. Blizzard har leveret et kortspil, som er velegnet til korte såvel som lange spilsessioner, og de har samtidig leveret et spil, der er optimalt til touch. Vi elsker det.

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil

(3) Monument Valley
Man kan argumentere for, at det var så som så med udfordringen på nær i enkelte baner, men det var alligevel en rejse gennem et skævt, dragende og smukt univers. De M.C. Escher-inspirerede puzzles sendte konstant vores hjerner på en syret oplevelsestur og spillet viste præcist hvorfor nogle spil gør sig bedre på touch end med mus og controller. Hvert et øjeblik i dette spil kunne hænge indrammet på din stuevæg, uden at folk ville undres, og det alene er lidt af en bedrift. Smukt og mystisk som Journey og mobilspillenes svar på en stille vandring i intetheden.

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil

(2) Skylanders: Trap Team
Man skulle tro, at Skylanders Trap Team én gang for alle lukkede munden på kritikere af mobilspil. Ikke alene fik man det fulde spil, man fik også en controller med i pakken og mulighed for at spille to spillere mod hinanden. Men titlen undgik alligevel at vende manges fordomme om platformen som værende noget med ligegyldigheder og halvsølle konverteringer. Skylanders Trap Team er den fulde spiloplevelse, vi kender fra konsoller, og i sig selv et fantastisk underholdende hack 'n' slash i et finurligt univers fyldt med farverige og herlige figurer. Men vigtigst af alt: det er et rigtigt sjovt spil at spille.

Gamereactor GOTY - Årets mobilspil

(1) Sky Force 2014
Vi ved godt hvorfor vi har accepteret mobilspil mere end enkelte andre gamere. Ikke kun er det fordi, vi har et bredt kendskab til spillene på platformen og derfor bemærker mere end bare det nyeste Angry Birds, men også fordi platformen til tider minder os om grillbarens fortryllende spiloplevelser. Sky Force dukkede op på PSP for nogle år siden, men det var med efterfølgeren, at Infinite Dreams for alvor slog deres navn fast i vores bevidsthed.

Sky force 2014 tog det bedste fra forgængeren, 1942, Xevious og en lang række andre shootere og klemte det ned på Android og iOS med en fortræffelig styring og blødende flot grafik. At chiptune-musikken til tider fik vores hjerter til at briste af glæde, gjorde ikke fornøjelsen mindre. Dette er ikke kun et fremragende topdown-SHMUP, men det er også et spil med masser af indhold, mulighed for at kæmpe med vennerne om den forjættede highscore, og så er det velegnet til de korte såvel som lange spilpauser, nøjagtigt som fordums tids forjættede møntslugere. Det bedste af det hele? Alle kan være med og freemium-modellen er mere end fair. Dette er årets mobilspil.



Indlæser mere indhold