Dansk
Gamereactor
artikler

De bedste Tower defense-spil

Gamereactors chefredaktør elsker tower defense. I denne serie får du nogle mere personlige bud på de bedste af slagsen...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Ugen med mobilspil udgår grundet tidspres i denne uge, til gengæld kan du nyde en artikel om en ganske populær genre både på mobiler, pc og konsoller.

Vil du læse om de tre bedste mobilspil i denne uge ifølge undertegnede kan det dog stadig ske på mandemagasinet Mandskabet, der hver uge bringer den korte udgave af serien i samarbejde med Gamereactor.

I denne artikel får du de bedste defense-spil med fokus på mobilerne samt en kort liste af populære alternativer i slutningen af teksten, så der skulle stadig være masser af underholdning sikret på mobilen i denne uge. Alle titlerne er ude til iOS-formatet, mens enkelte findes til både Android, Windows-mobiler, konsoller samt PC.

Om genren: Fremadstormende fjender og et forsvar til at holde dem fra målet. Strategispil er som skabt til touch, selvom mus er et fornuftigt alternativ. At kunne placere fingeren på mål, bygninger og genstande, eller flytte hurtigt med en mus er dog langt lettere end med joypad, derfor er få af disse titler landet på konsoller. Med sit simple præmis er især tower defense-genren en god ven med mobiler og tablets både til korte og lange spilsessioner.

Dette er en annonce:

Tower Defense: Lost Earth
Den første på listen hedder slet og ret Tower Defense: Lost Earth. Com2Us har sikret sig rettighederne til betegnelsen tower defense på App Store, og heldigvis lever de op til navnet. Her får du en traditionel bunke fjender, der vælter frem mod deres mål, mens det er din opgave at sørge for, at de ikke når frem. Gennem tiden har tower defense-genren budt på diverse varianter og finurligheder, og Lost Earth inkluderer dem alle i løbet af den enormt lange singleplayer-kampagne. Dette er måske genrens bedste...

De bedste Tower defense-spil

Kingdom Rush Frontiers
... Hvis ikke lige at Kingdom Rush-serien var så vanvittigt charmerende. Små glade tegneserie-agtige soldater kommer med hidsige udråb, og selv fjenderne har man lyst til at kramme. Masser af muligheder for opgraderinger, special-moves og en bunke helte, der kan tage en del af presset for ens tårne, er med til at sikre denne en plads på listen. Vil du have kaos, dybde og farveladeglade figurer, så er dette TD-strategispillet, som du bør snuppe. Det er rasende godt på PC og fantastisk på touch. Uanset hvilket af de tre Kingdom Rush-spil du snupper, er du garanteret god underholdning.

De bedste Tower defense-spil
Dette er en annonce:

Elements Defenders
Foretrækker du klassiske rollespilfigurer og en langt mere aktiv rolle i forsvaret, så er det Elements Defenders, som du skal kigge i nærheden af. Ligesom det fortræffelige Dungeon Defenders (vælg dette hvis du er loot-whore) er fokus på din valgte hovedperson, mens tårnene bare er med til at forsinke fjenden inden du kommer stormende og nedlægger dem på bedste hack ‘n' slash-vis. Vil du have et mere engagerende TD-spil er det denne, du skal kigge mod. At det samtidig er fyldt med mørke grotter og næsten neonagtigt farvespil er bare en bonus. Det er flot og velfungerende. Ude på mobiler.

De bedste Tower defense-spil

Sentinel 3
Dette er mere et traditionelt TD-spil til iOS og Android med faste baner og mønstre end mange af de andre på listen. Der er netop udkommet et fjerde spil i serien, og det tredje spil i den populære TD-serie er da også begyndt at vise sin alder. Mellemsekvenserne ser en smule grynede ud, og grafikken er ikke længere så knivskarp som ved lanceringen. Kan du leve med det, får du et utroligt tight TD-spil, der kan køre på selv ældre enheder, hvor du sjældent bliver taget ved hånden. Ligesom både Elements Defenders og Kingdom Rush og Kingdom Rush: Frontier har du også en hovedfigur, der kan tage lidt af presset, dog uden at figuren nogensinde er synderligt dominerende.

De bedste Tower defense-spil

Field Runners 2
Med Field Runners 2 er vi tilbage til genrens begyndelse. Her får du både lane-baseret TD med faste pladser, hvor tårnene kan placeres og mere frie baner, hvor du selv bruger dit forsvar til at bygge nærmest labyrintiske baner i et forsøg på at gøre fjendernes vej til målet så lang som mulig. Farverigt, poleret og solidt.

De bedste Tower defense-spil

Dofus Battles
At kalde det et tower defense er måske at strække den (det er det), og i virkeligheden tager du også den angribendes rolle i det første spil. Sagsøg mig endelig, dette er en personlig liste, og den her kilder de rigtige steder, når jeg har lyst til lethjertet strategi. Du bekæmper monstre ved omhyggeligt at vælge dine figurer og placere dem på en ternet spilleplade. Et stort udvalg af håndtegnede figurer og en smuk verden er med til at skabe en ganske unik oplevelse. Det gælder både for dette spil og efterfølgeren. Vil du have en dosis turbaseret rollespil i din hverdag, der samtidig kan tiltale TD-gameren, så bør du vælge denne.

De bedste Tower defense-spil

Anomaly Korea
Chiligos fortræffelige serie vender TD-genren på hovedet og stiller spørgsmålet: hvad hvis du var den angribende styrke? Anomaly Korea leverer atter noget af den flotteste grafik, du kan forvente på de mobile platforme, samtidig med at det leverer en historie og et dybt gameplay. Snup denne, hvis du er træt af at forsvare dig, eller bare trænger til lidt øjelir. Også ude på PC.

De bedste Tower defense-spil

Over the Top Tower Defense
I år 2317 har verden et problem: der hersker total fred. Heldigvis finder mennesket en løsning, så alle de stakkels soldater kan komme i arbejde igen. Vi forebygger naturligvis bare krige ved at udradere mulige fjender. Humoren er i højsædet i dette højeksplosive tower defense-bud. Hver gang du dræber en fjende i OTT TD forbliver den døde krop på banen. Efter noget tid er din skærm derfor fyldt med tegneserie-lig. Det er herligt grotesk. Industrielle og hårdtpumpende elektroniske melodiflader leverer et ekstra krydderi til det stilistiske strategispil. Snup denne for galskaben.

De bedste Tower defense-spil

Anomaly Defenders
11bit Studios tog tower defense-genren og vendte den på hovedet med Anomaly-serien. Nu vender de den om igen. Med andre ord: vi er tilbage til at bygge tårne som forsvar mod indtrængere. Svimlende lækker grafik og et eminent soundtrack samt et passende stemmeskuespil gør, at den tekniske side er i orden. Tilsæt meteor-angreb, dækninger for dine tårne og morphende fjender, så har du et TD-spil, der virkelig byder på hårde udfordringer. Overvej også Anomaly 2 til PC, PS4 eller mobil.

De bedste Tower defense-spil

Overvej også:
Dungeon Defenders - loot, loot. loot og en blanding af hack 'n' slash i tredjeperson (billedet herunder). Spillet er ude på mobiler (ikke kompatibelt med iOS 8), PC og konsoller.
South Park Let's Go Tower Defense Play! - fjollet humor og velkendte figurer indtager Xbox 360.
Revenge of the Titans stilistisk tower defense til PS Vita og PC
Plants vs Zombies - både etteren og toeren leverer utrolig simple lane-baserede udgaver af genren.
BioDefense HD - Hvis du vil have George A. Romero-zombier og blod i puljen.
LumberWhack - Sidescrollende castle attack-bud med farverige dyr.
A.I.R. Defense - Hvis du foretrækker neonfarver og retro-grafik.
Pirate Legends - Tilsæt piratskibe og havbrus til blandingen.
Battle Bears Fortress - Plants vs. zombies med skydegale bamser fremfor zombier.
Jelly Defense - Stilistiske omgivelser, farverige og bløde figurer og lettilgængeligt gameplay.
Defender Chronicles II: Heroes of Athelia - se dit TD fra siden fremfor fugleperspektiv.
Bloons TD Battles - Supersimpel grafik og et godt sted at starte med genren.
The Creeps HD - Klassisk lane-baseret TD med sin helt egen stil.
Radiant Defense - Hvis du vil have flere sprudlende neonfarver og simple mekanikker.

De bedste Tower defense-spil

Skriv gerne dine bud på andre anbefalinger i genren i kommentarfeltet. God fornøjelse.



Indlæser mere indhold