Dansk
Gamereactor
artikler

E3 2014: En audiens med Jim Ryan

Vi taler om alt PlayStation-relateret med præsidenten og CEO'en for Sony Computer Entertainment Europe

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I vores store interview med Jim Ryan, topchefen for PlayStation i Europa, kommer vi blandt andet ind på PlayStation TV, PlayStation Now, Project Morpheus og meget, meget andet.

I starten af interviewet påpeger vi, at med de nyligt annoncerede features til Xbox One lader det til, at Microsoft endelig er ved at indhente Sony og PS4. "Ja, har de lanceret i Skandinavien endnu, det ved jeg ikke?", svarer han drillende.

Da vi fortæller ham om den planlagte lancering i september, svarer han. "Det er godt. Det er et stykke væk. Vi har tænkt os at blive ved med at give skandinaviske gamere en fremragende PlayStation 4-oplevelse".

Vi taler også om PlayStations fremgang i nogle af de markeder, Microsoft ellers sad tungt på, især i Storbritannien.

Dette er en annonce:

"Jeg har været meget åben omkring, at vi var nødt til at gøre det bedre i UK", siger Ryan. "De (Microsoft, Red.) gjorde et fremragende stykke arbejde på det marked med Xbox 360 og PS3, og var fast besluttede om, at det ville vi ikke lade ske igen. Indtil videre, og det er jo stadig tidligt, synes jeg vi virkelig har øget vores niveau, og det er jeg rigtig glad for".

E3 2014: En audiens med Jim Ryan

Samtalen kommer også ind på PlayStation Now, der i øjeblikket er i beta i Nordamerika. Ryan har ikke noget konkret at fortælle os, men han antyder en annoncering inden længe.

"Vi arbejder på at introducere det i Europa. Det er lidt svært, da Europa er meget fragmenteret", siger han og tilføjer: "Du og jeg snakker sammen flere gange om året, jeg vil foreslå, at hvis du kommer på Gamescom, har vi muligvis, muligvis noget at sige om PlayStation Now".

Dette er en annonce:

Senere, hen mod slutningen af interviewet, spørger vi om der er andet, vi bør se frem til på Gamescom, hvortil Ryan blot siger: "Alt jeg vil sige er, at vi kommer til at have en fremragende pressekonference i år".

HQ

Et andet emne i samtalen er hvorfor PlayStation Vita ikke fik så meget opmærksomhed under Sonys pressekonference i år.

"Vi har halvanden time på scenen", forklarer Ryan, "og man må beslutte hvad der er vigtigst at tale om. Og det er selvfølgelig PlayStation 4, og vi ville også fortælle om nyskabelserne med PlayStation Now, PlayStation TV og Morpheus. Så det var øverst på listen".

"Vi talte også om Vita, og vi nævnte nogle af de titler, der er på vej til platformen. Vi nævnte at der er over 100 spil på vej til den. Vi nævnte mulighederne for remote play med PS4".

"Vi snakkede jo om det i forbindelse med PSTV (tidligere i interviewet, Red.), men lad os ikke glemme, at Remote Play kan fås lige nu med PS Vita, og det er blevet taget utrolig godt imod. Tallene for hvordan folk bruger remote play med deres Vita er rigtig stærke, og når folk gør det, er det ikke sådan at de prøver det én gang og så lægger Vitaen væk. De vender til bage og bruger remote play på deres Vita igen og igen".

E3 2014: En audiens med Jim Ryan

Ryan har også rigeligt at sige om Project Morpheus, og forklarer, at selvom Shuhei Yoshida er "tosset" med Project Morpheus, er det stadig kun en "teknologiøvelse", der måske aldrig kommer i handlen.

"Vi har fra starten været meget klare om hvad vi laver med Morpheus, at det er en teknologiøvelse og at vi lytter, ser folk der prøver den, og ser forbrugernes reaktion. Vi taler seriøst med udviklerne om hvilken slags spil, de tror de måske ville lave til den", siger Ryan om virtual reality-teknologien.

"For tager man bare en PS4-oplevelse og kobler den til Morpheus, så kommer det ikke til at fungere", fortsætter han, "så vi skal have noget meget skræddersyet, specifikt Morpheus-indhold, og det er noget vi stadig er i gang med at regne ud hvad skal være. Det tager alt sammen tid, for hvis det her er noget vi vil, og det handler stadig om 'hvis', så skal vi gøre det ordentligt".

"Alle hos PlayStation er rigtig begejstrede for Morpheus, og der er en masse passion for den internt, Shu Yoshida er tosset med den. Så den har et betragteligt momentum, men vi har ikke annonceret noget om en lancering endnu".

Som altid taler Ryan frit fra leveren, og vi glæder os til at møde ham igen på Gamescom i august, og høre hvad der er nyt om PlayStation og Sony der.

HQ


Indlæser mere indhold