Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Gamescom 2022 - Den skøre, den melankolske og den skøreste af dem alle

Tilsyneladende under indflydelse af overstrømmende broderkærlighed til vores nordiske venner kårer Jakob sine personlige favoritspil fra sidste måneds Gamescom.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

For et par uger siden præsenterede jeg en lang række titler fra Gamescom, som jeg enten så udviklerne spille eller selv prøvede kræfter med. De absolutte højdepunkter har jeg dog gemt til denne artikel, hvor jeg præsenterer de tre spil, som gjorde det største indtryk på undertegnende under spilkonferencen.

Vikings On Trampolines
Jeg aner ikke, hvad jeg går ind til, da jeg bliver mødt af en skægget nordmand i pelset vikingehjelm. Mit udskrevne aftaleark siger blot, at vi skal snakke om det nye spil fra udviklerne af Owl Boy. Heldigvis gør det ikke så meget, at jeg ikke har gjort mit hjemmearbejde. D-Pad Studios nye spil, Vikings On Trampolines, er nemlig en af de mest intuitive og lettilgængelige titler i mands minde. Og samtidigt en af de sjoveste!

Fordi alle mødelokaler er optagede, spiller vi - to udviklere og to journalister - bøjet over en Nintendo Switch nær ved en velbefærdet trappeopgang. Der går dog ikke mange sekunder, før den travle konferencesal fuldstændigt fortoner sig. Vikings On Trampolines er et spil helt uden spændingskurver eller opbygning af nogen art. Man styrer udelukkende med analogpinden, og så handler det ellers om rammer niveauet trampoliner (eller bruge hinandens hoveder som et velfungerende alternativ), mens han forsøger at eliminere fjenderne. Hektisk arkadesjov fra første sekund.

Gamescom 2022 - Den skøre, den melankolske og den skøreste af dem alle
Dette er en annonce:

Selvom den simple opskrift føles frisk, har den mange år på bagen. Som 14-årig lavede projektets kreative bagmand Jo-Remi Madsen en prototype af spillet, for at kunne spille med sin lillesøster. Jeg kan sagtens forestille mig, at Vikings On Trampolines på bedste Wii-maner kan samle hele familien foran skærmen. Men rutinerede gamere for nu også deres sag for. Da vi skal klare en boss, blæses jeg næsten bagover af, hvor meget der foregår på skærmen. Selv ikke med udviklerne selv på holdet, formår vi at klare os igennem.

Udover multiplayer for op til fire spillere, inkluderer spillet også en kampagne, der kan spilles solo eller med andre. Ved at spille alene, bliver det hele en smule nemmere at overskue. Til gengæld kan man så ikke samarbejde, hvilket kan være en fordel mod de vanskelige bosser. På den måde balancerer spillet forhåbentlig sig selv, forklarer stifteren af D-Pad Studios, Simon Stafsnes Andersen. Men der skal nu også en del manuelle justeringer til, før at spillet er klar til udgivelse, hvorfor det endnu ikke har en udgivelsesdato.

Gamescom 2022 - Den skøre, den melankolske og den skøreste af dem alleGamescom 2022 - Den skøre, den melankolske og den skøreste af dem alle

Saviourless
Når man snakker om Saviourless, er det næsten ikke til at komme uden om dets unikke tilblivelse. Det atmosfæriske platformspil beskrives nemlig som intet mindre end det første indiespil fra Cuba. Uanset hvad man mener om de politiske omstændigheder vedr. landet, er der ingen tvivl om, at alene det, at Saviorless nu nærmer sig en udgivelse, er intet mindre end en heroisk præstation. Begrænset internetadgang, forældet hardware og endda lejlighedsvise strømsvigt er langt fra optimale betingelser, når man skal udvikle et videospil, for slet ikke at snakke om diverse komplikationer i forhold til den nu syv årtier lande amerikanske handelsembargo.

Dette er en annonce:

Alligevel var det ikke den unikke baggrundshistorie, men snarere spillets kvalitet, der imponerende mig til Gamescom. Det håndtegnede platformeventyr fremstår på en gang eventyrligt og forfaldent - måske lidt som Cuba selv? Ikke alt er, hvad det ser ud til. Hvad der ved første øjekast virker som et klassisk slot bygget af marmor og ædelmetaller, viser sig snarere at bestå af rustent stål og knirkende mekaniske konstruktioner. Og vores blege, lidt ranglende hovedperson er måske ikke så hjælpeløs, som denne umiddelbart fremstår.

Gamescom 2022 - Den skøre, den melankolske og den skøreste af dem alle

Selvom jeg straks tænker Castlevania, har jeg indledningsvis hverken pisk eller power ups til at hjælpe mig og måtte derfor flygte fra et par glubske monstre. Styrkeforholdet ændrer sig dog undervejs, og takket være en mystisk maskine, forvandler jeg til en såkaldt Savior. Rollerne er byttet om, og jeg kan nu gøre kort proces med mine forfølgere. Den konstante vekslen mellem magtesløshed og blodrus, kommer til at udgøre spillets puls, forklarer en repræsentant fra udgiveren PID Games mig undervejs.

Saviorless har endnu intet konkret udgivelsesvindue, men oven på fremvisningen til Gamescom har udviklerne fra Empty Head Games lanceret en spilbar demo på Steam.

Gamescom 2022 - Den skøre, den melankolske og den skøreste af dem alleGamescom 2022 - Den skøre, den melankolske og den skøreste af dem alle

Goat Simulator 3
Skulle jeg beskrive alt, hvad der foregår i løbet af mine halve time med Goat Simulator 3, ville jeg sandsynligvis have materiale nok til en hel roman eller to. Så jeg nøjes med et par højdepunkter.

Først udfordrer jeg min sidemakker til at spille Goatball. Det minder lidt om Rocket League, men er mekanisk kun en brøkdel så veludført. Alligevel er det (i hvert fald på den korte bane) lige næsten så sjovt. Også selvom jeg taber 3-0. I frustration sjæler jeg en bil, men dropper dem hurtigt til fordel for et par stylter. Højden kan justeres, så de fungerer nærmest som en slags elevator. Jeg klarer en mission og får fingrene i et gyldent æble. Belønningen er konstante stød, hvilket blot gør min fremfærd endnu mere kaotisk. Senere bliver jeg sammen med to andre spillere involveret i en valgkamp, hvor vi skal forsøge at påvirke vælgerne - hvilket blot vil sige, at vi stanger dem ind i den rette stemmeboks. Efterfølgende går der ild i mig. Jeg aner ikke hvorfor, og der bliver ved med at slå lyn ned i mig. Heldigvis reddes jeg af gongongen, da demoen slutter, mens min flammegrillede, elektriske ged vælter ned af en skrænt.

Gamescom 2022 - Den skøre, den melankolske og den skøreste af dem alle

Kort sagt: alt er ved det gamle. Og så alligevel ikke. For Goat Simulator 3 er meget mere end halvbagte systemer klistres sammen af humor og rag doll-fysik. Nedenunder de mange eksplosioner eksisterer der nu en velfungerende åben verden med flottere animationer og langt skarpere AI. Selv noget så trivielt som at køre i bil - og hvorfor vil man det, når man kan flyve på alskens måder? - fungerer bedre end i mange "seriøse" open world-spil.

Coffee Stain North har tydeligvis forsøgt at levere en mere helstøbt oplevelse, så dedikerede geder ikke længere skal tygge drøv på det samme indhold. Med syv minispil, nye spildele og masser af missioner, burde det være muligt at klemme mange timer sjov ud af spillet, også selvom du ikke er et flokdyr. Jeg ser i hvert fald frem til den 17. november, hvor der går ged i den på PC, PlayStation og Xbox.

Gamescom 2022 - Den skøre, den melankolske og den skøreste af dem alleGamescom 2022 - Den skøre, den melankolske og den skøreste af dem alle


Indlæser mere indhold