Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

LIVE
HQ
logo hd live | Dead Island 2 Showcase
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Dansk
   Gamereactor
   artikler
   Hitman 3

   Vi fik en snak med IO Interactive om deres unikke tilgang til samarbejde på tværs af studier

   Tre studier, tre projekter, en designfilosofi.

   Abonner på vores nyhedsbrev her!

   * Påkrævet felt
   HQ

   Måske er det en stålfasthed de har løftet fra deres ikoniske antihelt Agent 47, men i hvert fald findes der ikke mange studier med samme fokus og dedikation som IO Interactive. Det viste det danske studie, da de for en del år købte sig ud af aftalen med Square Enix og blev selvstændige. Siden da har de holdt sig til deres egen teknologi og arbejdet i den blodige sandkassegenre, de efterhånden er blevet mestre i. Deres seneste satsning er en slags "kontrolleret udvidelse" af studiet, der nu tæller kontorer i København, Malmø og, som det seneste skud på stammen, Barcelona. Tidligere på sommeren fik vi chancen for at besøge sidstnævnte afdeling, og vi fik i den forbindelse en snak med studiets leder, Eduard "Ed" López, om den særlige struktur hos IO Interactive.

   HQ

   "Vi valgte Barcelona af tre årsager," fortæller López. "Først og fremmest grundet kulturen: Folk er meget åbensindede og proaktive, ligesom de er passionerede omkring deres arbejde. Vi valgte det også grundet det lokale spiludviklermiljø, der blandt andet tæller universitetet og de lokale spiludviklere, noget som vi også ønsker at bidrage til. Og så selvfølgelig grundet selve byen Barcelona. Byen tiltrækker folk fra hele verden, så det er nemt at lokke nye talentfulde udviklere til." I modsætning til de fleste andre spilstudier, store som små, ligger IO Interactive Barcelona i bymidten, så man kan virkelig mærke stemningen fra det omkringliggende L'Eixample-distrikt.

   IOI Barcelona har primært hyret programmører, noget der gik relativt nemt: "Der kom mange ansøgninger, og det virker til, at der er stor interesse omkring vores projekter og måden, vi arbejder på." Det betyder dog ikke, at studiet udelukkende skal støtte hovedkvarteret hjemme i Danmark og ikke har nogen selvstændig kreativ kontrol. Langt fra. "Et af vores kendetegn her hos IOI er, at vi arbejder som ét hold spredt ud over tre lokationer," forklarer López om virksomhedens struktur. "Så der findes på den måde ikke support-studier. Hvis en medarbejder er, lad os sige, Lead Designer på et projekt, så kan de arbejde fra, hvor end det skal være, og koordinere et team på tværs af studierne."

   Dette er en annonce:

   Det betyder også, at flere nordiske medarbejdere arbejder i Barcelona eller omvendt, som vi så den dag, hvor vi blandt andet mødte Cristina Vega, der er fra Benicàssim (nær Valencia), men nu har arbejdet en del år i København. "Udviklingsholdene er struktureret omkring projekter eller spil, ikke om lokationer. Det er en unik tilgang, men det fungerer godt for os," understreger López.

   Hitman 3Hitman 3

   I øjeblikket er der tre store projekter undervejs på tværs af IO Interactives studier. Det ene er selvfølgelig Hitman 3, der forsat får tilføjet masser af indhold her halvandet år efter lanceringen. Derudover arbejder studierne på det meget spændende Project 007, og så har de også en endnu-ikke-annonceret hemmelig IP under udarbejdelse, som de beskriver som "lige så spændende som Bond." Desværre kunne de ikke komme med nogle detaljer om projekterne udover den seneste Hitman 3-udvidelse Ambrose Island, så vi måtte nøjes med at spørge ind til tidligere projekter og deres mere overordnede tilgang.

   "Jeg kan stadig huske, da det første Hitman udkom for nu 22 år siden. Det havde en fed stil, jeg kunne særligt godt lide ragdoll-fysikken og de mange måder, du kunne løse missionerne på, så spillet var en stor inspiration for mig dengang. Senere spillede jeg Hitman: Blood Money og var imponeret over, hvor meget ravage du kunne lave i et niveau, hvor mange tilgange, der var," mindes studiechefen López. "Senere var jeg så heldig at blive ansat hos IO i København. Jeg arbejdede først som gameplay-programmør på det første spil af den seneste trilogi (World of Assassination). Dernæst på resten af trilogien, hvor jeg også assisterede med VR. Så flyttede vi herned, og jeg har også fået lov til at arbejde en smule på 007. Jeg har altid elsket James Bond og har set alle filmene."

   Dette er en annonce:
   Hitman 3

   Endelig var der også tid til at diskutere de lidt mere tekniske dele af moderne spiludvikling. Om skiftet fra enkeltstående udgivelser med faste lanceringer til en "games as service"-tilgang, fortalte López, at det har givet mulighed for bedre inddrage værdifuld fanrespons. Samtidig fandt han det også tilfredsstillende at kunne perfektionere det samme projektover flere år. Slutteligt faldt snakken, midt i Barcelonas ekstreme sommervarme, på studiets spilmotor, Glacier.

   "Vi har altid arbejdet med Glacier. Vi deler den samme teknologi, og alle vores projekter er baseret på Glacier. Det betyder også, at hvert projekt, hvert studie forbedrer spilmotoren, og vi derfor alle nyde godt af hinandens fremskridt," forklarer López. "De dynamiske folkemængder er noget, vi er meget stolte over, og det samme gælder vores karakterer og NPC'er. Jeg tror, vi kan have over 200 aktive NPC'er i hvert niveau og hundredvis af separate grupperinger af folk. Jeg kan ikke afsløre alle vores hemmeligheder, men netop AI og opførsel, er noget vi kontinuerligt forsøger at gøre endnu bedre."

   Med nu tre studier og to separate projekter under udvikling under (udover Hitman) tager IO Interactive små, men sikre skridt mod at blive et af Europas allerstørste studier, og vi er bestemt ikke blevet mindre spændte på, hvad deres fremtid bringer.

   Hitman 3Hitman 3Hitman 3

   Relaterede tekster

   9
   Hitman 3Score

   Hitman 3

   ANMELDELSE. Skrevet af Ben Lyons

   IO Interactive ønsker at lukke og slukke for deres World of Assassination-trilogi med bravur, men er det lykkedes?   Indlæser mere indhold