Dansk
Gamereactor
artikler

Forventninger og Forhåbninger til Xbox/Bethesdas Showcase

Starfield, naturligvis, men også så meget mere.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I sidste uge afslørede Microsoft endelig at præcis som forventet, så vil de afvikle et større presseshow som officielt hedder "Xbox & Bethesda Game Showcase" d. 12 juni kl. 19 dansk tid, hvor vi kan se frem til afsløringer fra diverse førstepartsstudier, samt udvalgte annonceringer fra tredjeparter.

Naturligvis var dette ingen overraskelse, for selvom E3 officielt er aflyst, så er der både en økonomisk og kulturel fidus i at holde fast i at sommeren, som måske omkranser juni og juli (til dels august hvis du vil strække den), er der hvor de etablerede giganter fortæller os lidt mere om hvad de har i støbeskeen til efteråret, samtidig med at de kan overlevere smugkig på hvad der står til at blive lanceret året efter.

Det er, planlægningsmæssigt, et smart sted, både i forhold til investorer og til forbrugere, og igen; selvom der ikke rigtig er noget E3, så vil det altid blive husket som "E3-perioden". Så her er vi, det første af hvad der åbenlyst vil blive til flere i samme brede tidsrum, så hvad kan vi tillade os at forvente?

Jeg har allerede lært, at det som folk ønsker sig er vidt forskelligt. Og det folk forventer fra sådanne shows lader også til at variere en hel del. Jeg selv ønsker lige at stemme ind, og sammensætte en liste over hvad jeg mener både er sandsynligt, og som jeg selv ønsker at se - de to ting hænger faktisk ikke altid sammen, men skal man være realistisk, ja så skal det interne kompris indgås.

Dette er en annonce:

Så hvad vil showet byde på? Jeg har ingen insider-viden, det skal jeg måske lige starte med at sige, og hvis jeg ender med at få det, så er jeg i hvert fald ikke i besiddelse af nogle guldkorn endnu, så lad os egentlig bare trække i tøjet, og få kortlagt hvad vi kan tillade os at forvente fra showet.

HQ
Forventninger og Forhåbninger til Xbox/Bethesdas Showcase

1: Starfield, Starfield, Starfield
Det her er totalt åbenlyst, mest af alt fordi Bethesda selv har slået fast at den konkrete og formelle afsløring af årets nok mest ventede titel sker i løbet af "sommeren", så medmindre de specifikt mener QuakeCon (som der er en lille chance for), så er det her at vi kommer til at se Todd indtage den digitale scene, og endelige vise os deres nye IP.

Dette er en annonce:

Jeg forventer at en god portion af showet faktisk udelukkende er Starfield, og at vi kommer til at se en af de der klassiske Bethesda Game Studios gameplay-fremvisninger på 15 minutter, hvor vi ser en sammenhængende sekvens fra ende til anden.

Alt tyder på at studiet er trygge ved lanceringsdatoen d. 11 november, så spørgsmålet er om hvorvidt alle bliver tilfredse med det Bethesda har at fremvise?

2: Redfall, for søren
Xbox Game Studios har rigtig, rigtig mange projekter i støbeskeen lige nu, men ingen af dem har et etableret udgivelsesvindue der hedder "Sommer 2022" - ja, bortset fra et. Det er ret tydeligt at Arkane ikke kommer til at være klar med Redfall her til sommer, medmindre at de tager fusen på os alle og laver en "and it's out now", som synes usandsynligt.

Men jeg tænker nu alligevel at det udkommer her til efteråret, medmindre de har skudt helt, helt ved siden af, og netop fordi at det er en ny IP, der ikke helt kan stå på egne ben som Starfield, så kræver det nok en lidt bredere introduktion på en scene som denne for virkelig at afgive et solidt indtryk.

Jeg tror Redfall får masser af kærlighed, og en udgivelsesdato inden året er omme.

3: Forza Motorsport fuldender trekløveren
Jeg kan introducere på præcis samme måde her; Xbox Game Studios har rigtig mange projekter i støbeskeen, så man skal som skribent vælge lidt hvilke man tror er færdige nok til at skulle headline Xbox-platformens efterår. Og så begynder den interne checkliste.
"Er det Senua's Saga: Hellblade II? Nej, det er for tidligt."
"Kunne det være Perfect Dark? Nej, de er ikke kommet langt nok."
"Og hvad med Everwild? Nja, noget tyder på at Rare stadig skal bruge mere tid."

Og sådan går den vilde skattejagt. Jeg tror personligt at det er mest sandsynligt at Turn 10 kan supplere Redfall og Starfield med det nye Forza Motorsport, og at vi allerede her til sommer vil se en slags beta-program, hvor spillere fra nær og fjern kan komme i gang med at teste.

Jeg er ikke helt sikker, men jeg synes det virker mest sandsynligt, at hvis noget skal stå side om side med de to resterende titler, så er det et prominent bilspil der kan gøre det, og som samtidig skal op imod Gran Turismo 7.

HQ
Forventninger og Forhåbninger til Xbox/Bethesdas Showcase

4: Og så er der alt det andet
Det synes om ikke andet sandsynligt, at selvom at vi er langt fra reelle lanceringer af Fable 4, Avowed, The Outer Worlds 2, Perfect Dark og mere singleplayer-orienteret Halo Infinite-indhold, så vil Microsoft alligevel presse citronen og give os mere konkrete indtryk af de her spil.
Bliver det dybe gameplay deep dives? Nej, det synes usandsynligt, men nye teasere med mere konkret info fra eksempelvis Avowed og Fable 4? Ja, det kunne let tænkes. Og nu hvor vi er ved det, så kunne Senua's Saga: Hellblade II være en del længere fremme end vi lige går og tror.
Men igen, her begynder vi for alvor at spekulere, det er helt sikkert.

5: Nye spil? Eller hvad?
Spørgsmålet er så bare, om hvorvidt vi kommer til at se helt nye spil sat til, når nu der er så mange at de nærmest står i kø for at blive konkretiseret efter vage teasere de sidste par år. Selvom at jeg personligt ville foretrække at Microsoft refokuserede på de afsløringer der allerede var i spil, og sørgede for at give dem kærlighed, så tror jeg simpelthen at investorer vil kræve nye spil, nye produkter, nye SKU'er. Og det får de nok også så.
Så hvad er sandsynligt? Ja, oplagt ville være The Coalition, som har arbejdet længe på både nye IP'er og angiveligt Gears 6 - det ville samtidig også minde alle om at Microsoft leger med når det gælder Unreal Engine 5.
Så er der desuden Compulsion Games' spil, et spil Spencer selv har slået fast adskillige gange han glæder sig umådeligt til.

6: Hardware? Nej tak.
Du kan godt se at hvis vi skal have 20 minutters Starfield, teasere fra Hellblade 2 og Avowed, samt kærlighed til Redfall og et hurtigt glimt af nye titler, så er der ikke meget tid til overs. Og nej, jeg tror ikke vi kommer til at se nye hardware-afsløringer fra Microsoft i denne omgang.
Det kan aldrig udelukkes helt, det ved jeg, men så skulle det være et hurtigt kig på en Elite Controller 3, eller nye farver til Xbox Series-konsollerne. Men et stort, bredt nyt hardware-initiativ, såsom VR? Nej, det tænker jeg simpelthen ikke at der er tid eller opmærksomhed til.

HQ

7: Game Pass, Cloud Gaming - alt det er
Jeg tænker primært at Microsoft vil løfte sløret for nye Game Pass-tilføjelser, Cloud-tilføjelser, og muligvis udfasningen af Gold under et form for pre-show. Det er set før, at opvarmningen i sig selv byder på opdateringer til infrastrukturen, og medmindre der er en eller anden central nyhed, såsom at "x antal Ubisoft-titler lander på Game Pass i dag", så vil Microsoft forsøge at undgå at lade det sive ind i selve showet alt for meget.

<em>Hvad forventer du og/eller håber at se ved fremvisningen?



Indlæser mere indhold