Dansk
ARTIKEL - SPONSORERET INDHOLD

Præcis hvad er Halo tv-serien egentlig?

Vi samarbejder med Paramount om at forklare lidt mere om hvad Halo-serien egentlig er for en størrelse.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Halo-universet fyldte faktisk 20 år i 2021, det er så længe at Master Chief har forsvaret menneskeheden imod særligt The Covenant, men også andre fjendtligsindede aliens. Så ikonisk som den grønne supersoldat egentlig er blevet, hvad ville han så overhovedet være uden de såkaldte "ringverdener" han har besøgt, som også har givet serien sit navn? Lige fra de første usikre skridt Chief tog ud på overfladen af den allerførste Halo-ring i Halo: Combat Evolved stod det klart, at dette ville blive en oplevelse ulig nogen anden, og siden da er der kun blevet tilføjet dybde. Men det var nu i sidste ende det fantastiske univers, og følelsen af at kæmpe imod alle odds, som gjorde at Halo fra start blev beskrevet som "Star Wars for en ny generation".

Now, the Chief has taken his first steps across the media barrier, and is now the main star of a Steven Spielberg-produced major flagship series exclusively on Paramount+, and what a journey it has been. To celebrate this epic milestone, it's time to take a look at what made this particular universe so appealing to Paramount, and to Spielberg.

Det er svært at tale om hvilket slags fænomen Halo egentlig er i dag uden at nævne dets soundtrack, som i dag er blandt de mest berømte i gaming-verdenen. Det giver løbende entusiaster gåsehud, så snart de første rungende toner høres. Desuden har serien altid været på teknologisk forkant med udviklingen, hvor spilleren har haft adgang til køretøjer med realistisk fysisk, flotte verdener at udforske og relativt smarte fjender at besejre. Fjenderne er i sig selv blevet ikoniske, fra de samurai-inspirerede Elites, som stadig er fanfavoritter den dag i dag.

Alt dette komplimenteres af godt, solidt gameplay, og det er fortsat let at se hvorfor Halo er blevet et verdensomspændende fænomen. Master Chief har reddet hans kammerater, bekæmpet fjendtligsindede aliens, besejret gigantiske bosser og udført den ene selvmordsmission efter den anden, uden nogensinde at opføre sig som noget andet end en sand helt. Siden Halo: Combat Evolved er det blevet til hele 15 spil i serien, som alle konsekvent er blevet mødt med positive anmeldelser, og det gælder også for det sidste af slagen, Halo Infinite fra december 2021.

HQ

Det skal dog siges, at meget tidligt i denne proces, før det første spil overhovedet udkom, blev universet allerede gradvist udvidet af de mange bøger. I dag er der et bredt udvalg af litterære værker, og sågar tegneserier, baseret på Halo-universet, som kun formår at skabe mere kompleksitet og dybde. Ikke bare det, de kan også besvare på vedvarende spørgsmål om den verden spillene foregår i, og det er én af grundene til at Halo føles så levende som det gør. Dette har også bidraget til spillene, idet det hele langsomt er undergået en transformation, og i dag er en gedigen rumopera. Det gør desuden også lettere at fortælle historier om Halo tværs af medieplatforme, og nu gør Chief klar til at erobre endnu en.

Halo har været populært fra starten af, så derfor var der allerede omkring det første spils lancering i 2001 snak om en mulig filmfortolkning. Dengang var selveste Peter Jackson involveret, og så senere Steven Spielberg, der så endte med at tage over. Efter adskillige bevægelser rundt i Hollywood endte filmen med at blive en tv-serie, som dog i sidste ende nok er en god beslutning, eftersom der er mere tid til virkelig at gå i dybden med historien og karaktererne. Den har endelig fået premiere på streamingtjenesten Paramount+, og allerede fra start af skal Chief, spillet af Pablo Schreiber, imod et hold af Covenant Elite-soldater.

Halo-serien kommer til at bryde med nogle af universets etablerede øjeblikke via det der kaldes "The Silver Timeline", som betyder at historien er blevet fortolket, så den passer til et nyt format. Ja, der vil være visse begivenheder der sker præcis som i spillene, og visse der ikke gør. Det betyder at alle, både eksisterende og nye fans, kan se med uden at vide præcis hvad der vil ske. Master Chief er i mere personligt fokus, og vi kommer til at lære en hel del mere om hvordan Spartan-soldaterne blev formet, og hvordan deres AI-kompagnoner, såsom Cortana, kom til. Den primære fjende er naturligvis stadig The Covenant, men sandheden er at alt ikke er som det ser ud indvendig hos UNSC heller, for ikke at tale om de rebelske styrker af mennesker, der nægter at indgå under vores fælles banner.

Hvis du ønsker at følge Master Chiefs kamp for menneskeheden på Paramount+, så kunne det ikke være lettere. Nye kunder får nemlig syv dages fri adgang når de abonnerer, som giver adgang til ikke bare Halo, men alt andet tjenesten kan tilbyde også. Hvis du har Game Pass Ultimate, så er det faktisk endnu lettere, for abonnerer du via din Xbox, så får du en hel måneds Paramount+ uden at betale mere.



Indlæser mere indhold