Dansk
ARTIKEL - SPONSORERET INDHOLD

Interview med Christian de Lange fra Lenovo

Christian de Lange er Product Manager for Gaming hos Lenovo Nordics, og vi fik en snak med industri-insideren om branchens fremtid og Lenovos seneste laptops.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvad er det største tendenser for gaming laptops i 2022?

HQ

Christian de Lange: Den største trend, udover en konstant stigende interesse for gaming, er ændringen på skærmens størrelse og format. Førhen skulle du næsten altid vælge mellem enten en 15 eller 17 tommer skærm, men nu begynder 16 tommer også at vinde frem. Formatet har stor betydning her, for hvor både 15 og 17 tommer er 16:9, så kommer skærme på 16 tommer i et 16:10 format.

Du kan godt finde 16 tommer skærme med 16:9 format men Lenovo bruger kun 16 tommer skærme i 16:10 format. Det gode ved denne størrelse er, at du kommer til at se mere af spillet brugerflade. Du ser derfor mere af kamppladsen end din modstander på et traditionelt 15- eller 17-panel. Det område kalder vi "the winning zone."

Er segmenterne for desktop og laptop meget forskellige i udvikling og marketing, eller kan vi se en sammensmeltning på den lange bane?

Christian de Lange: Det positive er, at gaming vokser og vinder popularitet, ikke blot i vores region, men i hele verden. For blot et par år siden var notebook-markedet større end desktop-markedet, men nu er de efterhånden ved at have samme størrelse. Der herskede også en forestilling, at for at være en "sand" gamer, skulle man spille på DT, men med kraften i nutidens NB, ser du også mange gamere på en bærbar. Jeg kan derfor sikkert sige, at uanset hvilken Legion enhed, du vælger, vil du være klar til kamp.

Vil køling og strømforbrug - på lang sigt - forbedres så meget, at varme- og lydproblemer på laptops næsten helt elimineres?

Christian de Lange: Det er et godt spørgsmål, og for at være helt ærlig, så ved jeg det ikke. Der er hele tiden et kapløb mellem udviklingen af kølesystemer og kravene til grafikkort, CPU'en og de spil, du spiller. Som CPU, GPU og spil kræver mere af den bærbare computer, udvikler man den løbende.

Vores nye serie af produkter har Quant vents inspireret af jetmotorer. Det vil sige større og tykkere varmerør og flere, men tyndere, fanevinger. Så du er ret godt dækket ind. Når du tilføjer vores AI-motor, der kan skifte kræften fra CPU til VGA og tilbage igen, kan du virkeligt skubbe hardwaren langt.

Kan laptop hale ind på desktop, når det kommer til strømforsyningens rolle og begrænsninger?

Christian de Lange: Igen lidt af et krystalkuglespørgsmål. Og det handler igen om, hvilken hardware PC'en kræver. Nu om dage ser vi PC'er med en power supply på op til 850W, men kun på ultra high-end maskiner.

For udviklerne af CPU og GPU er det en balancegang mellem at maksimere ydelsen og samtidig bevare et effektivt strømforbrug. Fra Lenovos perspektiv skal vi inkludere strømforsyninger, der lader hardwaren yde den bedst mulige kapacitet. Du kan godt finde enheder på markedet, hvor strømforsyningen holder hardwaren tilbage og forhindrer den i at nå sit maksimale potentiale, og det er en smule ærgerligt.

Hvorom alt er, så er det en spændende tid at være involveret i gaming, da vores industri udvikler sig hurtigere end nogensinde - jeg er bare glad for, at vi spiller en vigtig rolle i den den som verdens førende gamingproducent.

Interview med Christian de Lange fra Lenovo
Christian de Lange fra Lenovo


Indlæser mere indhold