Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Apex Legends

Udvidelse af Olympus og en ny spildel: Vi ser nærmere på den kommende sæson i Apex Lgends, Defiance

Vi har lært en masse nyt om den kommende sæson af Apex Legends, der udkommer den 8. februar.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Med en ny sæson af Apex Legends lige på trapperne, har spillets udvikler, Respawn Entertainment, haft travlt med at dele information om, præcist hvad Defiance byder på, når opdateringen bliver tilgængelig den 8. februar. Udvidelsens mange trailere har allerede givet os masser af detaljer omkring historien, men her, med under en uge til lanceringen, fik vi så det fulde overblik over, justeringerne ved kortet Olympus, den nye tidsbegrænsede spildel Control og de mest markante balanceændringer.

HQ

Sabotaged Olympus

Den mest bemærkelsesværdige ændring i Defiance sker i forhold til kortet Olympus, en glorværdig svævende by. Aldrig har kortet fået så mange ændringer på en gang, og det sker primært takket være det såkaldte phase jump, der får byen til næsten at falde ned fra himlen. Olympus ligger nu langt tættere på jorden (du kan faktisk set den spraglende metropol Malta under kortet), men det er langtfra den eneste markante ændring.

Den sydlige del af Olympus vokser også i størrelse og får her tilføjet to nye points of interest (POI). Den såkaldte Phase Driver indeholder et teleporter-system, der giver adgang til sjældent loot, mod at spilleren får afsløret sin position. Den anden POI, Terminal, forbindes med den Phase Runner, som løber gennem en stor del af kortet. Samtidigt tilføjes en ny terræntype, som efter planen skal lokke flere spillere til at besøge den sydlige del af Olympus, der indtil nu ikke har haft lige så meget at byde på, som kortets øvrige distrikter.

Dette er en annonce:

Nu da Olympus vokser, tilføjes også en række nye måder at komme hurtigt frem og tilbage i det massive map. Eksisterende Survey Beacons og redeploy balloons får nye placeringer, og sjældent udforskede hjørner og stier får tilføjet mere loot - alt sammen for at skabe et mere dynamisk og mindre trængt niveau.

Udover Olympus er også Stormpoint og King's Canyon i rotation under Defiance.

Apex Legends
Dette er en annonce:
Apex LegendsApex Legends

Control

I den nye spildel Control, kæmper to hold bestående af ni spillere hver i flere forskellige objektivbaserede udfodringer. Selvom holdene er større end vanligt, så består de hver især af tre mindre celler med hver tre spillere. Kerneoplevelsen fra Apex Legends er derfor stadig til stede.

Gameplayet har dog fået flere justeringer for at skabe et hurtigere og mindre straffende gameplay-loop. Man kan ikke forbløde, skjoldene regenerer hurtigere, og ens våben løber aldrig tør for ammunition. Fokus er på at eliminere modstandere, og derfor skal du ikke bruge lige så meget tid på at lede efter loot - du tildeles i stedet automatisk udstyr, når du besejrer modstandere og stiger i Rating.

Din rangering afgøres af, hvor meget du bidrager i løbet af en kamp ved at klare objektiver og eliminere modstandere. Modige spillere belønnes derfor med bedre udstyr, mens at spillere, der primært fokuserer på at holde sig bort fra fare, kan få en ulempe senere i kampen. Man kan dog stadig samle loot op, men kun fra eliminerende modstandere. På trods af denne markante ændring, bliver karakterer som Lifeline og Loba (hvis evner evner er bygget op omkring loot) ikke justeret i Control. Det skyldes, at spildelen også skal fungere som en måde at lære, hvordan karaktererne fungerer i det normale spil, afslører game designer David Swieczko .

Control er som nævnt kun en tidsbegrænset spildel. Niveauerne består af uddrag fra normale Battle Royale maps, men der også tilføjet nye funktioner. Foreløbigt kan spildelen tilgås fra den 8. februar, og på spørgsmålet om, hvorvidt den vender tilbage, svarer game designer Mark Yampolsky følgende: "Det er noget, vi vil se nærmere på senere hen. Lige nu er der dog tale om en tidsbegrænset oplevelse."

Apex Legends

Balanceændringer

Kompetitive spil som Apex Legends skal konstant finjusteres for at sikre den rette balance. Derfor byder Defiance også på en række ændringer. For eksempel får Caustic og Crypto justeres deres main abilities.

Samtidigt lover Respawn, at spillets crafting system får tilføjet flere våben, mens der også sker rotationer i forhold til, hvilke våben der er aktive - eksempelvis bliver Volt SMG sat i The Crate (dvs. det ikke er tilgængeligt i kompetitive kampe), mens at Alternator vender tilbage efter selv at have haft et mindre ophold i kassen.

Balance designer John Larsson fortæller envidere, at hans team holder et nøje øje med EVA-8 Auto, og at Gibraltar "uden tvivl er en kandidat til en balance patch." Sikkert er det, at dedikerede spillere bør holde godt øje med patch-noterne, når de inden længe bliver tilgængelige.

Apex LegendsApex Legends

Men vent! Det er ikke det hele. Der tilføjes selvfølgelig også en ny karakter til Apex Legends i forbindelse med opdateringen - Mad Maggie. Vi kan snart afsløre mere om hende, og indtil da kan du i videoen herunder se, hvad hun har at byde på.

HQ

Relaterede tekster

Apex LegendsScore

Apex Legends

ANMELDELSE. Skrevet af Anders Fischer

Respawn Entertainment giver os deres bud på en adrenalinpumpende battle royale-oplevelse. Fungerer det dog som tiltænkt?Indlæser mere indhold