Dansk
Gamereactor
artikler

HOT 2022 (2)

Vores overblik over 2022's hotteste spiludgivelser fortsætter, og i dag blander vi Starfield, Mario+Rabbids og Elden Ring!

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

2022 bliver, ligesom alle andre år i den travle spilbranche, ganske tætpakket, men måske bliver selve volumen på de signifikante lanceringer en kende forøget, eftersom der efterhånden er lidt af et efterslæb fra de to foregående år.

Vi har allerede lavet ét kig fremad i form af vores faste "Redaktøren ser frem", men denne liste bød på bare fem titler i alt, altså et relativt begrænset billede af det ret vilde år vi muligvis går i møde. Du vil derfor støde på noget af den samme tekst som i ovenstående artikel, dog med en masse nyt tilføjet.

Derfor har vi besluttet at udvide en kende, og har, sammen med en række internationale kolleger, sammensat en lidt bredere liste af spil. Nej, vi kommer stadig ikke rundt om dem allesammen, men forhåbentlig er den ekstra bredde nok til at give dig et mere helstøbt overblik over hvad der er hot i 2022. Vi deler artiklen op i adskillige dele, og håber at I vil fortælle os mere om de spil I glæder jer til i kommentarfeltet herunder.

Desuden kan du læse Redaktøren Ser Frem her, og den første del af vores HOT-serie her.

Dette er en annonce:
HOT 2022 (2)

Starfield

The big dog. Det var i forvejen ambitiøst af Bethesda Game Studios at sætte en så præcis dato på Starfield i sommers, men det virker helt generelt som om at de så småt begynder at være mere sikre på sig selv. Selvom spillet for den brede offentlighed forbliver et mysterium, så er det, for os indviede, faktisk slet ikke det længere.

For Bethesda har nemlig løbende udgivet en række videoer, der uddyber den galakse vi skal til at udforske, som vi nu ved går under "The Settled Systems". Vi inkluderer lige nu herunder, men hele pointen er, at som vi løbende har fundet ud af mere om spillets narrative opsætning, så bliver det hele straks mere interessant.

Derudover så er det her spil på listen af præcis samme årsager som alle de andre; studiet bag har tydeligvis bevidst tidligere har de har hvad der skal til for at levere noget banebrydende, men forventningerne er ligeledes høje, og der er lige så stor chance for at det hele falder pladask på gulvet.

Dette er en annonce:

Todd Howard og kompagni har ikke ligefrem bekræftet helt og holdent, at Starfield agere som en slags antitese til Fallout 76, studiets største (og måske eneste) store bommert, men når de snakker om Starfield, så sætter de tyk streg under singleplayer, Skyrim som inspirationskilde, narrativt fokus og en dybere åben verden.

Det lyder alt sammen meget godt i mine ører. Det må jeg altså sige.

HOT 2022 (2)

A Plague Tale: Requiem

Hvis du ikke har spillet A Plague Tale: Innocence, så snyder du dig selv for en ret fantastisk oplevelse. Jo, der er da små knaster hist og her, som måske ret direkte er associeret med det lidt lavere budget end vi normalt ser i spil med dette ambitionsniveau, men fremfor alt er A Plague Tale en radikalt anderledes fortolkning af hvad en stor, narrativt dreven og grafisk imponerende spiloplevelse skal kunne.

I stedet har vi en historie der forsøger sig med små doser magisk realisme til at fortælle os en grusom historie om den menneskelige civilisation på sit absolut laveste. Det er en historie om grådighed, vrede - ja, hele den dunkle side af det menneskelige følelsesspektrum set igennem de mest uskyldige øjne. Det er hårdt at spille til tider, men tætpakket med følelsesmæssig resonans, og vi vil vitterligt anbefale det til alle.

Og med A Plague Tale: Requiem har udvikleren Asobo forhåbentlig fået flere midler til at fortsætte historien på en måde der giver mening, og som de føler sig tilfredse med. Vi kan kun sige at vi så absolut stoler på studiet i den her omgang.

HOT 2022 (2)

The Day Before

The Day Before er et af de der spil der kan ende med at blive solidt kulthit, eller det kan vise sig at vi for alvor er blevet ført bag lyset, og at vi burde have vidst bedre. Ikke bare er spillet udviklet er relativt uerfarne udviklere, det fremstår også nærmest så ambitiøst, stort og dybt på samme tid, at der næsten må være en signifikant hage et sted.

Alligevel, udover lidt sløsede skydemekanikker, virker The Day Before som en slags The Division møder The Last of Us, hvor du både kan spille i co-op med venner, dynamisk rende ind i andre spillere, og udforske en verden med en helt uhyggelige detaljegrad. De siger det udkommer d. 21 juni på PC, men her vil vi nok se det før vi tror det.

HOT 2022 (2)

Avatar: Frontiers of Pandora

Og nu hvor vi er ved The Division, så er studiet bag netop den serie i fuld gang med at udvikle Avatar: Frontiers of Pandora, et spil der blev afsløret via en pressemeddelelse helt tilbage i 2017, fik en reel afsløring sidste år, og står nu til at lande her inden året er omme. Igen er det dog en "vi vil se det før vi tror det"-situation, og den ene trailer vi har fået serveret viser ingen gameplay overhovedet, men James Camerons univers skal måske vise sig at være mere egnet til spil end til film, hvem ved?

Hvad vi ved er at spillet vil bruge samme Snowdrop-grafikmotor, som har været bundsolid i netop The Division og The Division 2, og vi ved også at spillet, sjovt nok, kommer til at blive afviklet i førsteperson. Kombiner det med lidt friere visuelle tøjler end Massive er vant til, og så kan det meget vel være at du har med noget ret spændende at gøre.

Det er dog endnu for tidligt at sige, og vi anbefaler at man holder tæt øje med spillet.

HOT 2022 (2)

S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chernobyl

Da vi så afsløringen af et logo, og at en udvikler i Ukraine tilsyneladende ville sætte sig for at kreere et AAA-skydespil uden videre fanfare, der lugtede det som klassisk "vaporware".

For en stund virkede det også som om at vi ville få ret. Udsættelse på udsættelse, vage løfter om storhed, dybde og hyperrealistisk grafik - S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chernobyl virkede sådan som Atomic Heart virker nu - en god idé, som den skare af mennesker der står bag ikke har nogen jordisk chance for at realisere på nogen tilfredsstillende måde.

Men vi måtte dog, på en måde, æde vor ord, for spillet fik ret hurtigt backing fra Microsoft, der har sikret spillet som en del af Game Pass, og sågar konsoleksklusivitet også, og den seneste gameplay trailer fra sommeren er da også, i brede træk, ret imponerende.

Vi synes stadig at kampene virker en kende kedelige, og det virker ikke på os som om at AI'en kommer til at vinde nogen priser, men det er svært at argumentere imod ambitionsniveauet her. Vi håber at den lange udsættelse helt til december gør spillet tjenester.

HOT 2022 (2)

Pokémon Legends Arceus

Jakob her fra redaktionen så Pokémon Legends Arceus for nylig, og konstaterede at selvom at spillet muligvis har mere at byde på end hvad første øjekast ellers afslører, så er der god grund til at være lidt bekymret.

Game Freak lader til at have fjernet alle Gym-ledere, kampe med andre trænere og hele strukturen som rejsen fra by til by ellers former om oplevelsen - og erstattet det med... ja, det er endnu svært at sige.

Det er meningen at man skal se Pokémon i deres mere naturlige omgivelser, have mere frihed til at udforske en utæmmet verden og være mere aktiv i kampene. Om det viser sig at bære frugt må tiden vise.

HOT 2022 (2)

Elden Ring

Naturligvis findes der ingen liste over 2022's hotte lanceringer uden Elden Ring, et spil der let kan fremstå som en slags kulmination på FromSoftwares rejse, en rejse der begyndte med Demon's Souls, fortsatte gennem tre Dark Souls-spil, tog et spring i en ny retning med Sekiro: Shadows Die Twice og nu afsluttes i en stor åben verden i Elden Ring.

Ja, meget kunne tyde på at netop størrelsesordenen, den ekstra frihed og detaljegraden agerer en form for magnum opus for det højt elskede studie, men om hvorvidt den ekstra bredde resulterer i manglende dybde er endnu for tidligt at sige.

Hvad vi dog kan forstå på diverse reaktioner på de forskellige tekniske tests, er at det her er et FromSoftware-spil, et ægte FromSoftware-spil, der byder på alt det som studiet er blevet kendt for i yderste potens.

Vi kan kun respektere et studie der holder så stædigt fast i det de mener de kan, og glæder os til at se om Elden Ring kan fortsætte den gode stime.

HOT 2022 (2)

Mario+Rabbids: Sparks of Hope

Mario+ Rabbids: Kingdom Battle burde ikke fungere. Det burde ikke fungere at en relativt ukendt gren af Ubisofts gigantiske udviklerskare tager noget så... ja, nærmest hadet som Rabbids, og tilføjer dem til Marios univers i en XCOM-lignende turbaseret strategicocktail. Det burde ikke fungere, men det gør det. Gud, hvor det fungerer.

Kingdom Battle beviste at denne ukurante sammensætning af elementer virkelig resulterede i en spændende spiloplevelse, og netop derfor er der al god grund til at se hvordan Mario+Rabbids: Sparks of Hope tager sig ud, og hvordan et større budget og videreudviklede mekanikker bidrager til oplevelsen.



Indlæser mere indhold