Dansk
Gamereactor
nyheder
Middle-earth: Shadow of Mordor

Årets spil 2014

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Årets spil 2014 var:

Middle-earth: Shadow of Mordor

Det nyeste actionspil fra Monolith havde tydeligt ladet sig inspirere af genrens giganter, og der var også tider, hvor dele føltes planket direkte fra Assassin's Creed- og Batman-serierne. Det var let at afskrive spillet på forhånd som endnu en sandkasse-klon. Men hvor hverken Batman eller AC-serien imponerede synderligt med de nyeste udspil, så leverede Monolith Software en licenstitel, som ikke alene føltes som det bedste Lord of the Rings-spil nogensinde, men som også bragte så mange nye design-beslutninger og mekanikker til bordet, at vi kun kunne glædes.

Det dynamiske kampsystem føltes tilfredsstillende at bruge, og introerne til de sværeste fjender gled sømløst sammen med selve gameplayet. Den del alene elskede vi. Shadow of Mordor leverede dog også et af de første tutorials, vi længe har oplevet, som var gribende og sjov at spille. Uden af falde i de typiske fælder for en sådan.

Det bedste ved modstanderne var dog, at de genereredes tilfældigt af et system, som Monolith kalder Nemesis. Systemet sikrede, at hver ny tur gennem spillet føltes frisk, og at vi pludselig frygtede for vores modstandere i langt højere grad end sædvanligt i den slags spil.
Læg dertil god grafik, en stemningsfuld lydside samt en fin historie med fremragende præstationer fra den allestedværende Troy Baker, og så har man en vinder. Dette er spillet, som hele redaktionen kan blive enige om, var noget ganske specielt i 2014.

Det overraskede, det tryllebandt, og det leverede en spiloplevelse, som vi sent glemmer. Derfor er det årets spil 2014 på Gamereactor.

Middle-earth: Shadow of Mordor

Relaterede tekster

Middle-earth: Shadow of MordorScore

Middle-earth: Shadow of Mordor

ANMELDELSE. Skrevet af Bengt Lemne

Monolith Productions giver os en helt ny historie fra Middle-earths mørke afkroge, og den både underholder og griber.Indlæser mere indhold