Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Arcana Heart 3

Arcana Heart 3

Jonas Mäki har givet sig i kast med årets måske mest japanske titel, Arcana Heart 3 - et kampspil helt blottet for enhver form for testosteron...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Der findes få spil som er mere eftertragtede i de japanske arkadehaller end Arcana Heart 3. Folk står i kø for at spille det, og mange foretrækker det frem for stortitler som Street Fighter IV og Tekken 6. I Europa synes ingen dog rigtig at kende til serien, og det er måske ikke så underligt, for på overfladen ligner Arcana Heart 3 et stereotypisk, gammeldags, underligt kampspil.

Vi snakker den slags spil hvor man vælger mellem 23 forskellige figurer, der alle udgøres af piger i teenager-aldersgruppen. Grafikken er direkte hentet fra PlayStation 2-generationen og kampsystemet er gennemsyret af alt fra tarotkort, vandvittige slimklumper, enorme kamprobotter og fantasiskabninger tegnet med kridt.

Det er alt sammen meget underligt og samtidigt meget japansk. Man afviser det nemt som et spil for otakus med tykke briller, svaghed for grønhårede tøser iført neonfarvet spandex og medfødte sangtalenter der lyder som havde man trampet på en hamster. Men Arcana Heart 3 gemmer heldigvis på mere end det, og under det lettere upolerede ydre gemmer sig et dybt kampspil med skræmmende mange muligheder. De 23 piger kan nemlig kopples sammen med 23 Arcana-evner som påvirker deres evner. Det giver 500 varianter, så det er ikke svært at finde kombinationer som passer ens egen spillestil.

Arcana Heart 3
Dette er en annonce:

Styringen er smidig og præcis, og giver god adgang til den massive dybde. Kamp for kamp bevæger man sig ind i junglen af specialangreb, kombinationer og vigtige kontra-angreb. For de, der ikke selv spiller eller har sat sig ind i systemerne, vil det hele dog nok virke lidt uoverskueligt og måske endda en smule for japansk.

Arcana Heart 3 er både intensivt og spektakulært, som Blazblue uden grafikken i HD. Desuden er netkoden fantastisk god (igen, tænk Blazblue), og det at spille online er en ren fryd, selvom man ofte får gigant-prygl - mange af online-spillerne er nemlig frygteligt gode.

Problemet med et spil som Arcana Heart 3 er dog, at det absolut ikke er for alle. Det mangler gode, dybdegående træningsmissioner, er ikke den mindste smule intuitivt, og hvis du ikke i forvejen er helt vild med genren, vil du sikkert også få det svært ved at acceptere grafikken. Her hjælper det heller ikke med den utrolige spildybde, for den vil kun blive udforsket af en brøkdel af publikummet.

Arcana Heart 3
Dette er en annonce:
Arcana Heart 3
Arcana Heart 3
Arcana Heart 3
Arcana Heart 3
Arcana Heart 3
Arcana Heart 3
Arcana Heart 3
Arcana Heart 3
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Dybt kampsystem. Mange forskellige figurer. Fantastiske online-kampe.
-
Ekstremt primitiv grafik. Savner gode træningsmissioner.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Arcana Heart 3Score

Arcana Heart 3

ANMELDELSE. Skrevet af Jonas Mäki - GR SE

Jonas Mäki har givet sig i kast med årets måske mest japanske titel, Arcana Heart 3 - et kampspil helt blottet for enhver form for testosteron...Indlæser mere indhold