Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Apple Watch Series 7

Series 7 er ikke en nødvendig opgradering, men det betyder ikke at det ikke er det bedste smartwatch på markedet - stadig.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis der er ét produkt fra Apple, som man vitterligt kan beskylde for udelukkende at introducere små, tilsyneladende insignifikante forbedringer igennem årene, så er det uden tvivl Apple Watch. Jo, det nyeste Apple Watch er altid det bedste, men forskellen imellem dem, og det gælder særligt de sidste 3-4 år, er lille. Eller måske er "lille" det forkerte år, måske handler det egentlig bare om hvorvidt de forbedringer der introduceres gør sig bemærket for den gængse forbruger.

HQ

For selvom man ofte peger på Apple Watch, og pointerer manglen på virkelig afgørende nye features, så kan man samtidig ikke sige, at uret ikke for alvor har skiftet identitet gennem årene. Det er bare sket gradvist.

Apple Watch Series 7

Hør, ideen her er såre simpel; hvis dit Apple Watch Series 4, Series 5, Series 6 eller sågar SE virker fint, hvis der ikke er nogen ridser i eller batteriet er helt håbløst, så behøver du ikke investere i et Series 7. Samtidig ville det være direkte forkert at påstå noget andet, end at det her Apple Watch ikke bare er det bedste til dato (naturligvis), det er samtidig nok det bedste smartwatch på markedet.

Den vigtigste eksterne tilføjelse i denne omgang er et større display. Det er 20% større, tværs af både 41 og 45 millimeter, og det kan mærkes. Det mindre ur er faktisk ret tæt på at være lige så stort, som det større Series 6-ur, og det kan let oversættes til at det føles som om at du får en smule mere for pengene. Apple har designet nye urskiver her, og introducerer også en lettere kurvning af displayet, men det vigtigste du skal vide er at det er større, og det betyder noget.

Dette er en annonce:

Det display bliver også lettere at beskytte. Først og fremmest er der nu IP6X-certifcering imod støv, noget som tidligere modeller ikke har haft. Det kombineres med WR50-certificering imod vand, der gør at du virkelig, uden at bekymre dig, kan tage en svømmetur med uret på. Desuden lover Apple et mere "Crack-resistant" display, men siger ikke mere om hvordan de har ændret designet. Vi går ud fra at dele af deres Ceramic Shield-proces tages i brug her. Om ikke andet er selve panelet 50% tykkere.

Apple Watch Series 7

Men ellers er meget det samme. WatchOS 8 er her, naturligvis, men ældre modeller opdateres til selvsamme OS også, dog er der eksklusive features, sjovt nok. Der er eksempelvis et komplet tastatur her, som fungerer bedre end du umiddelbart skulle tro, særligt når du "swipe-typer".

Det lyder alt sammen ikke synderligt imponerende, men pointen er, igen, at hvis du har et Watch der halter, så er Series 7 det mest sammenhængende, tidssvarende og veldesignede smartwatch Apple nogensinde har lavet, og jeg foretrækker det stadig fremfor alle andre smartwatches.

Dette er en annonce:

Og hvorfor egentlig? Først og fremmest er det det mest behagelige i forhold til vægt, position på håndledet og daglig brug via Digital Crown. Derudover er brugerfladen bare milevidt foran selv det nyeste WearOS-baserede Galaxy Watch. Intuitivt, lækkert og efterhånden relativt avanceret - der er noget for enhver her, og næsten lige meget hvad det er, så føles det lettere og mere dynamisk på et Apple Watch, selvom du overgiver noget af friheden i processen. Nu er Siri en del bedre, der er solid Maps-navigation direkte på uret, der er mere præcis sporing af enheder via Find My og ærlig talt, så er app support direkte glimrende efterhånden med et utal af seje alternativer til selv Apples proprietære løsninger, selvom de løbende sparker dem ud af AppStore-økosystemet (fy, Apple!).

Og nu hvor vi er med det der med software-mæssige fordele, så har Apple Watch gennemgået én ret så signifikant ændring igennem flere generationer, og det er overgangen fra en træningskammerat til en såkaldt "health guardian". Jo, flere konkurrenter tilbyder noget lignende, men i forhold til reel brugervenlighed og UI-mæssig samhørighed, så kommer eksempelvis Samsung bare ikke tæt på. Apple har har raffineret deres flade mere, og har sikkert også fordelen af at de kan tune UI'en til én central platform. Men man bliver snydt til at bruge sit ur oftere, når alting er så let at tilgå, lad os sige det sådan.

Apple Watch Series 7

Det eneste der reelt set skuffer, og har skuffet i noget tid, er batterilevetiden. Introduktionen af M1-chips i MacBooks, og de nye batterier i iPhone 13-serien, skabte en ret konkret forventning om at Apple nu besidder evnen til drastisk at forlænge batterilevetiden i alle deres batteridrevne enheder, og alligevel kan man kun forvente omtrent halvanden dags brug ud af Apple Watch Series 7. Endnu værre er, er at hvis du bruger det intenst, som Apple jo ønsker at du gør, med fitness, navigation og søvn, så holder det under en dag. Det er uacceptabelt. Jo, det hjælper at det lader omtrent 33% hurtigere nu, men det er kun med den ene medfølgende USB-C baserede lader, og gælder ikke for eksisterende MagSafe-kompatible standere, såsom 3-1 fra Belkin.

Men udover det? Apple Watch Series 7 er en lille opgradering, tag ikke fejl. Men igen, (igen), hvis du mangler et nyt Apple Watch, eller har kigget på et i noget tid, så er Series 7 ikke bare glimrende, det er også det bedste.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Series 7 er ikke en nødvendig opgradering, men det betyder ikke at det ikke er det bedste smartwatch på markedet - stadig.



Indlæser mere indhold