Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Puss In Boots

Puss In Boots

Puss forsøger sig som spilhelt og gør det overraskende godt i THQ's nyeste licensspil. Læs hvorfor lige her...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Der går alt for lang tid i mellem at spiludviklere rent faktisk bruger populære filmlicenser som andet end en undskyldning for at sælge et middelmådigt spil, og derfor var mine forventninger til Puss in Boots da heller ikke store. Alligevel har den bestøvlede kat formået at holde mig godt underholdt, og er man klar på et simpelt, børnevenligt eventyr er her et godt bud på det næste spilkøb.

Lang tid før den kære kat mødte Shrek var han en helt i sin hjemby San Ricardo, men blev forrådt af sine nærmeste, og levede de efterfølgende år i jagten på en måde hvorpå han igen kunne optjene tilliden fra sin hjemstavn. Dette fungerer også som udgangspunktet for hvor vi første gang møder ham i spillet, for planen er endelig på plads.

Puss In Boots

Jack og Jill, to lurvede skattejægere, har nemlig fået fat på nogle magiske bønnespirer som kan gro en magisk bønnestage op i skyerne, hvor et stort slot blandt andet har en gylden gås som beboer. Gåsen lægger æg af det pureste guld og med denne kilde til uendelig rigdom håber Puss naturligvis at kunne vende tilbage til hans hjemby.

Dette er en annonce:

Eventyret foretages dog ikke alene for Puss får hurtigt følgeskab af Kitty Softpaws, en kvindelig kat med samme evner som Puss, og Humpty Alexander Dumpty - på dansk bedre kendt som Klumpe Dumpe.

Denne løjerlige sammenblanding og fortolkning af populære eventyr som Jack og Bønnestagen, Klumpe Dumpe og et par andre, har altid fungeret som en original og sjov baggrund for Shrek-filmene, og det er den samme historie her. Udvikleren har ligesom i filmen, ladet fantasien få frit spil og det resulterer i nogle baner hvor det er svært ikke at smile over hvordan ideerne fra de gamle eventyr her bliver givet nyt liv.

Puss In Boots

Det er dog Puss selv der heldigvis gang på gang stjæler billedet, og der er tydeligvis arbejdet hårdt på at bevare charmen, humoren og den ukuelige selvtillid som også gjorde ham så uimodståelig i biograferne. Dette gør sig gældene i mellemsekvenserne, men faktisk i endnu højere grad når man selv bliver givet kontrollen over ham.

Dette er en annonce:

I størstedelen af eventyret skal man være klar på hele tiden at måtte trække kåren. For at det dog ikke alt sammen skal blive for voldsomt, er det som sådan ikke muligt rent faktisk at tæve fjender med den, og i stedet oplader duellerne nogle forskellige tricks der blandt andet lader dig sparke til modstanderne, gå til angreb med Puss skarpe kløer eller hive guitaren frem og charmere med en sang. Sparket er utvivlsomt det vigtigste angreb, for med dette er det muligt at losse modstanderne ind i forskellige objekter i baggrunden, og gøres det ordentligt venter der store pointsummer.

Andetsteds bydes der på snigermissioner hvor man med list, skal sørge for ikke at vække opmærksomheden fra de vagter som oftest har for travlt med alskens andre ting. Disse missioner kombineres også ofte med Puss evne til at efterligne stillestående objekter som en lysestage eller en tønde.

Puss In Boots

Fælles for alle opgaverne er at kontrollen er holdt utrolig simpel, uanset om du bruger standard-controlleren eller du i stedet vælger at benyttet dig af Move-funktionaliteten. At svinge kåren kræver ikke meget mere end et par ryk med det højre analogstick eller vift med Move-controlleren, mens Puss selv tager sig af at løbe og glide, således at man blot skal time forskellige knaptryk for at hoppe, angribe eller snige sig frem.

Hvis du synes det hele lyder en smule for simpelt er der en god chance for at det her ikke vil være noget for dig, og det er da heller ikke fordi Puss in Boots byder på noget vi ikke har set før. Eventyret kan også gennemføres på ganske kort tid, hvorefter en samling minispil står for underholdningen.

Alligevel er oplevelsen god mens den står på, mest af alt fordi spillet byder på meget af den samme hygge som filmen, samt at de forskellige minispil faktisk fungerer overraskende godt.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Let lærte minispil. Hyggelige stemning. Puss er lige så charmerende som i filmene.
-
For hurtig gennemført. Udfordringen er meget lav. Ikke meget ekstra indhold.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Puss In BootsScore

Puss In Boots

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Blichfeldt

Puss forsøger sig som spilhelt og gør det overraskende godt i THQ's nyeste licensspil. Læs hvorfor lige her...



Indlæser mere indhold