Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Mario Party 9

Mario Party 9

Efter lidt for mange middelmådige festspil, viser Mario og vennerne, at det stadig kan lade sig gøre. David anmelder.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Wii-consollen er ideel til sociale spil. Mange folk anskaffede en, kun for at være fælles om de grin og den rivalisering, der opstår i dagligstuen når man bevæger den simple controller.

Men selvom der er et stort udvalg af sociale og festspil på bedding, så når de fleste af dem ikke et særligt højt kvalitetsniveau. Og mens Nintendo definerede konceptet med party-spil for fjorten år siden med den millionsælgende Mario Party-serie, så lagde de tilsyneladende ikke mange kræfter i at føre den videre på den mest passende konsol. Især ikke vurderet ud fra det katastrofale ottende spil i serien, og den større fokus på de mere simple Wii X-titler. Nu, hvor genren er helt og aldeles mættet, vil Nintendo hæve standarden, vise hvor de gode party-spil kommer fra, og holde en fest, der vil appelere til alle endnu engang. Og det lykkedes langt hen ad vejen med Mario Party 9.

Med det forrige udspil blev seriens største problem endnu mere tydeligt. Det manglede smidighed, innovation og højere produktionsværdier. Disse tre nøglepunkter er dem, der er lagt flest kræfter i denne gang. Mario Party 9 har lånt et par ideer fra Wii Party for at skabe en hurtigere og mere dynamisk oplevelse, der radikalt ændrer brætspilsmekanikkerne og lægger mere krudt i præsentationen.

Superstjerner er blevet fjernet fra spillepladen, og derfor er det slut med det terningebaserede ræs om først at nå den gyldne skat før alle andre. I stedet følges de fire figurer nu ad i et køretøj rundt på pladen. Ved at spille minispil samler de ministjerner, og den, der har flest ministjerner med i mål, tjener en superstjerne og vinder spillet.

Dette er en annonce:
Mario Party 9
Mario Party 9Mario Party 9Mario Party 9

Gamle fans af serien vil måske ikke være helt tilfredse med den beslutning, da de nu er "bundet" til deres medspillere og ikke kan vandre frit rundt. Klager vil være forståelige, og vi ville ikke have noget i mod en spilleplade, der fulgte de klassiske regler. Men når du først har prøvet det nye system i et par spil, virker det forfriskende i forhold til den gamle og slidte mekanik.

Bedst ved et hele er, at det strategiske element stadig er tilbage. Det er nemlig "kaptajnen" (den spiller, hvis tur det er til at kaste terningen) stadig kan træffe valg til egen fordel, såsom hvilken rute køretøjet skal benytte, eller forsøge at ende på et bestemt felt, enten for at få en præmie, undgå en fare eller udløse et event. Dertil får kaptajnen en ministjerne-bonus i slutningen af hvert minispil.

Dette er en annonce:

Læg dertil tilføjelsen af bosser både halvvejs gennem og til sidst på spillepladen, der giver spillet mere personlighed og en større forbindelse til Mario-universet. Boss-kampene foregår gennem lidt længere co-op-minispil, der har sjove og originale kampsystemer. Man skal samarbejde for at vinde, men målet er stadig at give mere skade end sine medspillere, og selv levere nådestødet.

Samlingen af minispil i Mario Party 9, herunder både bosskampe og de typiske quick events, er en af de bedste i serien, hvilket er værd at bide mærke i efter ni spil og tusinder af ideer. Styringen er meget mere pålidelig end i forgængeren, og også mere tilgængelig for uerfarne eller classic-spillere, da man sjældent skal pege med en markør på skærmen. De fleste events spilles med d-pad'et, knapperne, ved at title eller ryste Wiimoten, og altid med glimrende respons. Designet er varieret og mindre konservativt - ud af 80 spil er næsten alle sjove.

Som altid har evner, strategi, reflekser og en god portion held indflydelse på disse minispil, hvilket også gælder, når man spiller på pladen. Her laver spillet nemlig åbenlyse og uretfærdige justeringer for at tilføje lidt spænding i de sidste øjeblikke. Dog virker Mario Party 9 godt balanceret i dette henseende, så rivaliseringen med vennerne skulle være sikret.

Mario Party 9 er et ganske flot spil, og skiller sig tydeligt ud i forhold til forgængerne. Det kunstneriske og farverige design følger reglerne i Mushroom Kingdom, men den stærke indflydelse fra nylige spil som Super Mario Galaxy og Super Mario 3D Land får spillepladerne til at ligne verdener, og minispillene til at ligne verdener fra disse spil. Alt er mere modigt, mere naturligt, finere og blødere. Der er nye kameravinkler på pladen, nye animationer og mange flere visuelle effekter, der endelig udnytter konsollens evner.

Mario Party 9Mario Party 9Mario Party 9
Mario Party 9

Når du bliver færdig med spillepladerne og du ikke gider spille flere minispil, kan du kaste dig over de inkluderede ekstraspil, hvor Goomba Football er den store stjerne (det kan forlænge dit spil til daggry, tro os). Her savner vi dog et par ting, da det er svært at klemme indhold ud af disse ekstraspil, hvis man spiller alene. Og så så vi gerne en bedre udnyttelse af seriens arv.

Mario Party 9 viser Nintendos ekspertise inden for genren. Det er et af de bedste party-spil, du kan finde på konsollen, og et af de bedste og mest opfindsomme indslag i serien. Der er god grund til at feste igen. Køb nogle drinks og inviter vennerne forbi.

HQ
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Smukkere og mere opfindsomt, styringen er tæt og responsiv, fremragende og sjove minispil, varierede spilleplader
-
Ændringer i progression på pladerne kan skræmme gamle spillere, ikke så meget at lave i singleplayer
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

4
Mario Party 9Score

Mario Party 9

ANMELDELSE. Skrevet af David Caballero - GR ES

Efter lidt for mange middelmådige festspil, viser Mario og vennerne, at det stadig kan lade sig gøre. David anmelder det nyeste Mario Party.



Indlæser mere indhold