Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Worms Rumble

Worms Rumble

En ikonisk serie returnerer i en moderne udgave.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Det er næsten ikke til at tro, at Worms-serien nu er 25 år gammel! Det virker næsten som i går, at man sad i fritidsklubben og lod missiler regne fra luften, mens flyvende får bragte ødelæggelse til de fjerneste egne af de kreative baner, så ingen orme kunne føle sig sikre. Og Worms serien holder sig heldigvis stadig frisk, ikke mindst takket være den seneste titel, der markant ændrer på seriens fundament. Med veteranerne fra Team 17 ved roret, tager Worms Rumble et modigt skridt ind i det moderne gaming-landskab ved at forsøge sig med et battle royale-design. Spillet bevarer charmen fra de tidligere spil, men ikke overraskende er det en markant anden oplevelse.

Worms Rumble er et rendyrket multiplayer-spil, og selvom meget af, hvad det tilbyder, er battle royale-fokuseret, er der en smule mere at komme efter. Men leder du efter den klassiske turbaserede oplevelse, der altid har været seriens kendetegn, finder du den ikke her. Der er ikke længere tid til roligt at planlægge sin ekstravange masterplan, der i løbet af ens tur, vil forvandle modstanderne til støv, for fra det første moment er alle orme i fuldt firspring.

Det er ganske simpelt Worms uden separate ture, hvilket har ført til nogle mindre justeringer. Særligt er ormene blevet mere atletiske for at passe ind i den dynamiske spillestil. De kan bevæge sig lynende hurtigt, hoppe som en olympisk atlet, og endda krølle sig sammen i en bold og rulle som en mere dødelig Sonic the Hedgehog. Det betyder alt sammen, at Worms nu er mere kaotisk end nogensinde før. Du hopper ind i en lobby med 32 spillere, og på under 10 minutter er det hele ovre. Rent blodbad.

Dette er en annonce:
Worms RumbleWorms Rumble

I de klassiske Worms-spil er niveauerne destruerbare, hvilket gør, at du langsomt kan eksplodere dig gennem landskabet. Denne funktion er ikke tilgængelig her, nok på grund af den højere fart. Det føles dog stadig underligt, at funktionen ikke er der, særligt da der er tale om 2D-gameplay ligesom i de gode gamle dage, men at spænge landskabet i luften er også det sidste, du bør bekymre dig om, når seks andre orme har travlt med at fylde dig op med bly hvert eneste minut af hver eneste kamp.

Når det kommer til dit arsenal, er der heldigvis en masse gamle kendinge. Du kommer til at bruge en række nye, hurtigere våben for at kunne følge med i spillets høje tempo, men det forhindrer ikke det flyvende får, bananbomben, baseballbattet og selvfølgelig den hellige håndgranat i at gøre et herligt comeback. Revolvere, shotguns, maskingeværer og så videre er ikke helt som du kender dem, da de har større affyringshastighed og udvidede magasiner, så du nu skal holde aftrækkeren i bund for at forvandle din modstander til en gravsten. Det har ikke helt den samme underspillede humor som blidt af puffe en modstander ud over kanten til en druknedød, men det fungerer.

Last Worm Standing, der er spillets battle royale-mode føles engang imellem en tand for hektisk, da niveauerne er ret små. Et glimrende alternativ er Deathmatch mode, som essentielt set er Free For All. Der er en tidsbegrænsning på, og det handler ganske simpelt om at få den bedste kill/death ratio. I sidste ende synes jeg faktisk, denne mode passer bedre til mekanikerne i Worms Rumble.

Dette er en annonce:
Worms Rumble

Det ville selvfølgelig ikke være et rigtigt Worms-spil uden en hel masse fjollede tilpasningsmuligheder. Worms Rumble indeholder et stort garderobeskab af forskellige kosmetiske genstande, der alle kan låses op for med spillets in-game currency. Så hvis du vil farve din orm lilla, fjerne alle dens tænder på nær én, og give den en cowboyhat, et halstørklæde og orange øjne, ja, så er der intet, som stopper dig - men hav i det mindste lidt respekt for det stakkels væsen.

Worms Rumble inkorporerer DualSense-controlleren på ganske imponerede vis. Den haptiske feedback gør oplevelsen mere levende, og den forskellige grad af feedback fra de adaptive skulderknapper, giver spillet lidt mere karakter. Det er ikke noget, som man bør føle sig snydt for på PS4 eller på PC (hvis du her anvender en anden controller), men det er en fin lille bonus for PS5-ejere.

Worms RumbleWorms Rumble

Worms Rumble er et fint lille spil at koble af med i nogle timer. Det er nemt at kaste sig ud i, lyder godt og har en fed visuel stil, og så indeholder det en masse sjove tilpasningsmuligheder. Men mest af alt så fanger det den galskab, der gør serien til noget særligt. Jeg må dog også sige, at jeg er lidt i tvivl om spillets fremtid.

Battle royale-moden, der er spillets hovedfokus, er ikke lige så underholdende som Deathmatch, hvilket betyder, du sandsynligvis vil bruge mest tid i denne sekundære spildel. Det er der som sådan ikke noget i vejen med, men det er begrænset, hvor mange runder du her kan spille uden at komme til at kede dig lidt i længden. De våben, du for det meste anvender, er heller ikke lige så interessante som seriens klassiske arsenal, så nostalgiske spillere vil nok også blive en smule skuffede.

Hvis du leder et et simpelt og sjovt spil at spille med dine venner, så rammer Worms Rumble plet, da det både er sjovt alene og i selskab. Men personligt føler jeg, at man har mistet en smule af sin charme, og Team 17 måske har været en anelse for opsatte på at følge med tidens tendenser. Ændringer er ofte en god ting, men som en fan af serien siden mine spænde år, kan jeg ikke undgå at føle det her som slutningen på en æra, mere end som begyndelsen af en ny. Men ligegyldigt, hvad dit udgangspunkt er, så bliver det aldrig kedeligt at hamre til en fjendtlig orm med et baseballbat.

Worms Rumble
Worms RumbleWorms Rumble
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Nemt at kaste sig ud i. Sjove tilpasningsmuligheder. Lige så skørt, som man kunne forvente.
-
Radikale ændringer får fans af serien som mig til at savne de gode gamle dage.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Worms RumbleScore

Worms Rumble

ANMELDELSE. Skrevet af Ben Lyons

En ikonisk serie returnerer i en moderne udgave.

0
Team 17 annoncerer Worms Rumble

Team 17 annoncerer Worms Rumble

NYHED. Skrevet af Emil Hanquist

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at udviklerne fra Team 17 har arbejdet på en ny installation i den populære Worms-serie med henblik på den nye...



Indlæser mere indhold