Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Asus ROG Strix III

Asus' Strix III er ret solid, men udseendet begynder at være en smule pinligt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er lidt som om at efter at have nølet efter i nogle år, så er der ved at komme fornyet interesse i gaming-bærbare af en hvis størrelse. Kim anmeldte for nylig MSI's Titan, og kort forinden bragte Razer deres Pro-model tilbage efter fans har skreget efter en opdatering i en længere periode. Og hvorfor er det mon? Man ville kunne argumentere for at efterhånden er det muligt at gøre maskinerne så tilpas slanke og lette, at en 17.3 tommer maskine ikke længere føles som en kampesten i rygsækken.

HQ

Det kan i hvert fald virkelig mærkes på Asus seneste Scar III-maskine. Den vejer bare 2.58 kilo, og det føles ikke som om at man sparer synderligt på hestekræfter eller byggekvalitet.

Lad os egentlig starte med det ydre. Maskinen har det elegante navn; "Asus ROG Strix Scar III", og er et af Asus' mere ekstravagante tilbud til en kræsne gamer. Ikke bare er det en af de eneste bærbare med en 240Hz-skærm, men over hele linjen er der skruet ret så meget op for samtlige parametre. Du køber maskinen for skærmen, det er helt sikkert, men er den noget værd som alternativ til netop den tunge Titan, eller den lækre Blade Pro? Det finder vi lige ud af.

Asus ROG Strix III

Scar III er konstrueret ud fra de samme gamle ROG-principper. Selve toppen af chassiset er i aluminium, og har samme pseudo-industrielle design. Robust føles det, det må man give Asus, men pænt er det ikke ligefrem, og det distraherende store ROG-logo der pulserer i rødt imens man bruger den hjælper ikke ligefrem på det. Hvorimod selve dækket er i kulfiber, så er resten af maskinen udført i plastik, og føles som resultat ikke helt lige så robust som toppen. Det er ikke nogen dårligt konstrueret maskine - ikke det der ligner, men imod en Blade Pro fremstår den lidt billig, og det er den ikke. I det hele taget er Scar III, ligesom andre ROG-modeller, overdesignet i en helt uhyggelig grad. Fra de mærkelig bølgende plastikfolder bag på chassiset til indhakket i dækket, hvor du kan indsætte din personlige "Keystone" (mere om den senere). Pointen er at Scar III ikke er synderligt pæn. Den er solidt bygget, og at den kun vejer 2.5 kilo er uhyre imponerende, men den er hverken subtil eller "lækker". Dog har Asus placeret portene bag på, som er enormt rart.

Dette er en annonce:

Batterilevetiden på 66Wh-batteriet er dog en lidt blandet oplevelse. Vi registrerede omtrent halvanden times batteri med Turbo slået til, og omtrent fire timer ved blandet brug. Er det synderligt godt? Nej, det er det ikke, men det er samtidig ikke meget værre end så meget andet i samme klasse.

Desværre fortsætter de lidt dårlige nyheder her, for ikke bare er Scar III lidt skævt designet, den har hverken noget synderligt responsivt eller taktilt tastatur, eller et præcist trackpad. Naturligvis trækker vi ikke meget fra på baggrund af et trackpad på en så stor gaming-bærbar, da du efter al sandsynlighed ville tilknytte en ekstra mus som noget af det første, men det er nu alligevel en del af en uhyre dyr maskine, og derfor er det så skuffende indbyggede interaktionsmuligheder simpelthen lidt for ringe.

Asus ROG Strix III

Det er dog selve panelet der virkelig imponerer her, og også det som adskiller Scar III fra mange andre konkurrenter på markedet. Vores maskine er udstyret med et 240Hz 1920x1080 display, som Asus siger er "IPS type", men som egentlig er et meget lyst TN-panel. Fred være med det. Udover en distraherende grim "hage" er skærmkanten bag 5.26 millimeter, som giver en screen-to-body ratio på 81.5% - ikke dårligt. Ikke bare det, responstiden er bare 3ms, som også er blandt de hurtigst bærbare paneler vi har testet. Godt nok rammer skærmen ikke helt 300 NITS, men det her er uden tvivl blandt de mest dynamiske og flydende displays vi nogensinde har testet på en bærbar. Farverne er levende, og den maskine vi modtog havde en tilfredsstillende, om ikke andet lettere kølig, kalibrering. Naturligvis er hele displayet gearet imod at være responsiv snarere end præcis, men i vores testperiode var vi ganske imponerede over den balance Asus har formået at opnå.

Dette er en annonce:

Og så fluks videre til den tekniske præstation. Vores maskine ankom i følgende opsætning:

CPU: i7-9750H
GPU: Nvidia RTX 2070 // 8GB GDDR6 VRAM
RAM: 16GB DDR4 2666MHz SDRAM
Harddisk: 512GB M.2 NVMe PCIE 3.0q
Det er muligt at opgradere til en i9-9880H, og at forøge mænden af RAM til 32GB, og ligesom det altid er med Asus ROG-modeller er det muligt at skifte imellem diverse profiler for at sparke maskinens diverse fans i gang via Armoury Crate-softwaresuiten. Eksempelvis gør Asus' Turbo Mode at der bliver påført boost på hastigheden på kølingen, CPU-clockraten samt yderligere 100MHz på grafikkortet. Mild overclocking til trods så vi aldrig temperaturer krydse over 89 grader på CPU'en, og GPU'en kom aldrig over 79 grader. Dog idler den ved omkring 42-45 grader, som måske er for varmt for nogle.

Og hermed vores testresultater i spil, og disse er foretaget med Turbo Mode, og altså lettere overclocking af GPU'en som resultat:

Battlefield V
Ultra: 64fps
High: 66fps
Medium: 68fps

Apex Legends
Maximum: 98fps

Shadow of the Tomb Raider
Highest: 87
Medium: 94
Low: 98

Altså er der tale om ganske fine score, men som bekendt kommer 240Hz-panelet først til sin ret ved tests af esportstitler, hvor netop respons er altafgørende for kvaliteten af oplevelsen. Dermed har vi fået følgende resultater

Counter-Strike: Global Offensive
High: 201fps
Medium: 224fps
Low: 241fps

Rainbow Six: Siege
Ultra: 141fps
High: 167fps
Medium: 200fps

Dota 2:
Ultra: 135fps
Medium: 189fps
Low: 190fps

Desuden fik vi 18.710 i Fire Strike, 7257 i TimeSpy og 4245 i Port Royal.

Asus ROG Strix III

I det hele taget er resultaterne imponerende, og det skal ses i forlængelse af det helt eminente panel, der igennem samtlige tests har givet os flydende farvemættede billeder. Asus tager omtrent 19.000 kroner for den testede model, og det er faktisk med 32GB RAM i stedet for de 16GB i den testede. Det synes faktisk at være ganske rimeligt for det du får. Det eneste du virkelig ofrer det er en bærbar der er konstrueret med mere almen brug for øje. Batterilevetiden er undervældende men forventet, og selve designet skriger på et moderne øje, men testresultaterne og panelet taler sit eget tydelige sprog. Asus har designet Scar III til at udføre en meget specifik opgave på bekostning af meget andet, nemlig at give dig en lækker gaming-oplevelse, og den oplevelse indfries gang på gang. Vi ville bare ønske at den var en bedre all-rounder, for Asus har hvad der skal til.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold