Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Fifa 08

Fifa 08

Den europæiske fodboldsæson har haft en flyvende start, hvor spillere som Messi, Ibrahimovic og Totti har startet fremragende. Benke har sat tænderne i det seneste FIFA-spil for at se om det er ligeså fremragende.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

En aflevering af Ronaldinho, et indlæg af Messi, og skud fra Beckham og en spurt mod målet af Kaka. Fodbold er det smukke spil og EA håber med dette års udgave af FIFA komme tættere på grønsværen og frisparkene end nogensinde før.

HQ

Det er lang tid siden EA har haft det bedste fodboldspil (engang i 90'erne hvis jeg ikke tager helt fejl), men sidste år var Xbox 360 virkelig god, og endda på samme tid som Konami leverede en noget sjusket udgave af Pro Evolution Soccer.

Med stabilt fundament fra FIFA 07, er EA således gået videre og har fordoblet indholdet i dette års udgave. Det betyder fuldt licenserede hold fra omkring 30 ligaer (6 sidste år), et nyt spilmulighed kaldet "Be a Pro", masser af onlinemuligheder og muligheden for at oprette egne turneringer. Tilføj dertil den solide manager mulighed, og spørgsmålet må være om ikke Fifa 08 er det mest indholdsrige sportsspil nogensinde - et mastodontarbejde for en anmelder, med andre ord.

Dette års udgave af FIFA har 620 licenserede hold, 30 ligaer og mere end 15000 virkelige spillere, der er gengivet mere eller mindre fotorealistisk. Ud over de store engelske, italienske og spanske ligaer med deres underdivisioner, findes også de danske, norske, koreanske, polske og australske ligaer i pakken.
Rent spilmæssigt er det meste blevet forfinet og mere balanceret siden sidst. Der savnes stadig en del i medspillernes kunstige intelligens, hvilket specielt mærkes hvis man vælger en af de højere sværhedsgrader, men boldfysikken og animationerne ligger på et uventet højt niveau.

Jeg har allerede nævnt muligheden "Be a Pro" og her får man muligheden for at spille hele kampe, som kun en spiller på sin faste position (med undtagelse af målmanden). Det er naturligvis til holdets bedste hvis man udfører sin rolle så godt som muligt, men nogen belønning er der ikke, og derfor føles det, præcist som det står i menuen, som træning til onlinekampene hvor man mødes fem spillere på hvert hold. Målet hos EA er naturligvis at man på et tidspunkt vil kunne spille 11 mod 11 online, men det niveau er udvikleren endnu ikke nået til, og derfor må vi nøjes med 5 mod 5.

Dette er en annonce:

Kameravinklen der bliver benyttet "Be a Pro" muligheden er jeg ikke så vild med. Normalvist følger kameraet bolden, men i "Be a Pro" følger det din spiller, og det betyder at kameraet kan have svært ved at finde ud af hvor det skal fokusere, med resultatet at intet rigtigt er i fokus.

Jeg ville gerne have set en "Be a Pro" mulighed hvor man kunne have taget sin spiller som ganske ungt talent, distribuere erfaringspoint og avancere fra de helt små klubber og lønninger, til den ypperste elite med dertilhørende millionkonto. Det er dog nok mine forventninger der er for høje.

Onlinedelen indeholder også den såkaldte "Interactive Leagues" mulighed, som tidligere fandtes i Playstation 2 versionen men nu er blevet kraftigt udvidet. De mange forskellige fodboldklubbers fans kan således spille mod hinanden under fodboldsæsonen (samtidigt med at de respektive kampe spilles i den virkelige liga) for at se hvilken klubs fans er de bedste spillende gennem hele sæsonen.

Når det gælder om at "drible med klatten" som det så fint hedder, har Fifa 08 udvidet anvendelsen af de analoge styrepinde. Du kan næsten gøre lige hvad du vil, hvis bare du har evnerne, men ganske som i virkeligheden belønnes det sjældent at bruge for mange finter i løbet af kampen - det er hvad man kalder "funktionel teknik", og er et af ekspertkommentatoren Pontus Kåmarks, favoritudtryk.

Dette er en annonce:

Det er svært ikke at falde for det overflødighedsbord som der bydes på med Fifa 08. Spillet er nærmest overfyldt med lækkerier for rigtigt fodboldfans, uden dog at have den endegyldige kvalitet der gør det til noget ganske specielt. Grafikken er genial, og selvom det ikke føles som om der er sket noget markant siden sidste år, er præsentationen stadig af højeste klasse. Der tilbydes ikke helt den samme variation som jeg ellers er vant til at blive forkælet med ved Pro Evolution serien, men Fifa 08 er et strålende spil der vil tilfredsstille de fleste fodboldfanatikere.

Fifa 08Fifa 08Fifa 08Fifa 08
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Lækker grafik. Masser af indhold. Forbedrede spilmuligheder.
-
Tvivlsom kunstig intelligens. Savner dybden fra Pro Evolution serien.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • badeby
    Jeg har altid været fan af Fifa-serien, og jeg har købt dem hvert år siden år 2000. Og dét her er det første Fifa jeg har købt til... 8/10
  • mikelund
    EA udsender hvert år, en masse sports titler. BHlandt dem er Fifa, som er en af deres mest succes fulde spil serier. Spillet er nu nået til Fifa... 8/10
  • hare45
    Fifa debuter på ps3 nu skal jeg fortælle hvordan det er Grafik: grafiken i fifa har altid været god i fifa det er den os i år, grafiken er... 8/10
  • Hvirvel
    Fifa08 er det klart bedste fifa spil i denne serie. Grafikken er blevet meget bedere end de forige år, og der er mange flere ting med i dette spil.... 10/10
  • Unbreakable
    der er kommet med nyt, der i blandt: Arena. Jeg kan komme til at udskyde en kamp med en halv time, du render rundt alene på den grønne plæne, der... 9/10
  • buster00
    Sådan, nu er kampen igang og Ronaldinho får bolden, OG SCORE!!!. Det var min første oplevelse med Fifa 08. jeg var lige kommet over til min bedste... 9/10
  • Lassebazze
    Fifa 08? - klart det bedste fodbold spil der er produceret. Hvis man sammenligner fifa08 med det nye PES så får fifa08 godt nok min stemme, nu har... 8/10

Relaterede tekster

0
Fifa 08Score

Fifa 08

ANMELDELSE. Skrevet af Bengt Lemne

Den europæiske fodboldsæson har haft en flyvende start, hvor spillere som Messi, Ibrahimovic og Totti har startet fremragende. Benke har sat tænderne i det seneste FIFA-spil for at se om det er ligeså fremragende.



Indlæser mere indhold