Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Puyo Puyo Tetris

Puyo Puyo Tetris

Hvad sker der når slimklatter og byggesten smaskes sammen?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Til trods for at fremstå som et ganske almindeligt, gennemsnitligt puslespil, så tilbyder Puyo Puyo Tetris faktisk en langt dybere og mere avanceret udfordring end andre spil i samme genre kan mønstre. Segas Tetris og Puyo Puyo- sammensmeltning udmærker sig desuden i lokal multiplayer, så der er tonsvis af gode grunde til at være opmærksom på spillet, og kigge nærmere. Hvoraf mash-ups i superhelteregi har en tendes til at følge en meget bestemt formular, så er Puyo Puyo lidt ligesom at kombinere Ludo og Skak, eller Uno og Poker, det er spil der benytter lignende mekanikker på et basalt niveau. Det er ikke bare to universer der støder sammen, men to forskellige sæt af mekanikker.

Det burde ikke være muligt at lave Puyo Puyo-kombinationer samtidig med at du stabler Tetris-brikker på skærmen, men det er det, og i Fusion Mode blandes de forskellige sæt brikker som om at de altid har været skabt til at gå hånd i hånd, og dine perfekte Tetris-rækker er altid i fare for at blive saboteret af forskellige Puyo-klatter. For at kunne koncentrere dig og have succes er det vigtigt at bruge Tetris-brikker til at splatte slimklatterne ud, men derigennem opgiver du også vigtigt point. Det er kun når du konstant benytter begge systemer at du kan klatre op ad pointtavlerne.

Puyo Puyo Tetris
Dette er en annonce:

For dem af jer der måske ikke har stiftet bekendtskab med Puyo Puyo, så kan det meget let sammenlignes med Dr. Robotnik's Mean Bean Machine. Hvad der gjorde mange spillere afhængige af spillet er det faktum at det er muligt at spille med fire spillere lokalt, og at du har superkræfter der direkte påvirker strukturen og mekanikkerne.

Puyo Puyo TetrisPuyo Puyo Tetris

Tetris kræver vist ingen introduktion, men Puyo Puyo Tetris fungerer dog på en lidt anderledes måde, og det er bare én ud af ganske få udgaver af den klassiske formel der forsøger at introducere en historie. Den er præcis lige så tosset som du kunne forvente, og det er uden tvivl et japansk puslespil med skrigende maskotter og animepiger i bunkevis. Dog fungerer det faktisk overraskende nok, og det skyldes måske ikke så meget historien selv, men netop fordi at der ingen selvhøjtidelighed er.

Selve Story Mode tilbyder masser af indhold, og særligt meget for dem der ønsker at spille alene. Historien er i sig selv ikke synderligt vigtig, men hver runde i spillet er designet til at udfordre dig til at nå en særlig score, og dette giver et lækkert konkurrencepræg. Der er altid en stærk trang til at opnå de tre stjerne i alle baner du begiver dig ind i, og det gælder alle baner i spillet. Det tog os lidt over fem timer at gennemføre Story Mode, og lidt over 15 at opnå tre stjerne i dem alle. De baner der tilbyder en ren Tetris-oplevelse er ganske lette til sammenligning, særligt for dem der er opvokset med Alexey Pajitnovs klassiker. Det er stadig svært, ingen tvivl om det, men når først Puyo-væsnerne bliver kastet ind i blandingen, så bliver din hjerne tvunget til at tænke anderledes, og det er her at tingene bliver interessante.

Dette er en annonce:
Puyo Puyo Tetris

Kombinationen af de to universer skaber nemlig en vidunderlige variation, imens du konstant skifter imellem de to ret så forskellige spil, og sammen skaber de et helt tredje spil som du også skal tilpasse dig. Det burde ikke fungere på papiret, men bare de faktum at det gør er ret fantastisk. Det fungerer til og med som intet andet, og i stedet for at være en samling af to gode puslespil, så får du lov til at opleve noget helt nyt.

Du kan ikke ignorere det faktum at både Puyo Puyo og Tetris er gode spil på egen hånd, og det er selvfølgelig muligt at spille dem som separate oplevelser, og i forhold til Switch-versionen (som vi testede) er det sjovt at spille med fire spillere i begge af disse. At nye multiplayer i almindelig Tetris er nyt, men Puyo Puyo Tetris gør dette til noget udover det sædvanelige. Det distinkte japanske design gør derudover hele spillet til en smuk visuel oplevelse, og det forstærker endnu en gang teorien om, at summen kan være større end dens bestanddele.

Puyo Puyo Tetris

Tilføj til dette er der er tonsvis af sjove modes, der giver dig ekstra variation, samt en virkelig god Training Mode, og så begynder man hurtigt hurtigt at indse hvor solid den samlede pakke egentlig er. Både Puyo Puyo og Tetris er bedre end nogensinde før her, og det er nok til at retfærdiggøre prisen.

HQ
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Ny fantastisk mode, fed lokal multiplayer, stor story-del, fine træningsmuligheder, fantastisk musik, genspilningsværdi.
-
Høj pris, forfærdelige stemmer.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold