Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Metroid Fusion

Metroid Fusion

2D platformsspil har sjældent budt på mere solide oplevelser end med Metroid-serien, og denne udgave er bestemt ingen undtagelse.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Samus Aran er muligvis videospillenes første kvindelige helt, og hun er uden tvivl platformspillets svar på Ripley fra Alien-filmene. I det første af de tre foregående spil udryddede hun Metroiderne, som tilsyneladende var de onde. Men i de efterfølgende spil fandt man ud af, at Metroiderne havde en endnu farligere livsform som føde, en virus ved navn X, der nu formerer sig med lynets hast, fordi Metroiderne ikke længere er til stede. For at gøre ondt værre bliver Samus inficeret af X, men lægerne når mirakuløst at redde hende i sidste øjeblik med et serum lavet af - vent på det - DNA fra Metroiderne. Akkurat som hun bliver frisk modtager hun et nødopkald fra SR388, planeten hvor det hele startede, og det nu blevet tid til at tage kampen op mod X. Denne gang er hun dog langt bedre rustet til opgaven, idet hun nu er halvt Metroid, halvt menneske og derfor har antistoffer mod X i kroppen. Ikke alene kan hun bedre modstå virussen, men hun kan også absorbere dens energi og blive stærkere af den.

En del overraskelser i posen
Vel ankommet til rumstationen tager Samus kontakt til dens navigationscomputer (som hun navngiver Adam), der derefter løbende giver hende besked om, hvor hun skal gå hen og hvad hun skal gøre for at komme videre i spillet. Det er også via Adam, at plottet efterhånden afdækkes, og uden at fortælle for meget kan jeg dog afsløre, at der kommer en del overraskelser - intet er, som det umiddelbart ser ud. Efterhånden som man møder og besejrer nogle af de større modstandere, lærer man også gradvist flere og flere egenskaber, bl.a. den uundværlige transformation af Samus til en lille kugle, der kan komme gennem åbninger, hun ellers er for stor til at klemme sig gennem. Hun lærer også at fyre missiler af, opnå turbohastighed, hoppe ekstra højt, lægge miner og meget andet. Det er utroligt, så mange egenskaber hun ender med at have, og næsten lige så utroligt, at de få knapper på GBA’en kan klare dem alle - uden at man føler, at man er ved at brække fingrene. Der går ikke mange sekunder før man kan hoppe, slå saltomortale, fyre et missil af og samtidig nå at transformere Samus til hendes kugleform, inden hun rammer gulvet. Her kunne programmørerne bag konverteringen af Earthworm Jim 2 til GBA virkelig lære noget om karakteranimation og gameplay.

En stor del af fornøjelsen ved at spille Metroid Prime ligger også i at udforske den store rumstation og finde hemmelige rum med opgraderinger af våben og skjold. Via det indbyggede kort kan man orientere sig let og hurtigt og prøve at gætte sig til, hvor der kunne gemme sig et hemmeligt rum. Dernæst gælder det så om at finde en vej derind, eksempelvis ved at lægge miner, mens man er transformeret til kugle eller ved at sprænge væggen i stykker med sine missiler. Denne udforskning gør det sjovere at besøge de samme rum igen, og det er bestemt med til at forlænge levetiden, idet spillet ellers kan gennemføres forholdsvist hurtigt.

Imponerende lavet på den håndholdte
Grafikken er blandt det absolut flotteste, jeg endnu har set til GBA, og det kører flydende, uanset hvor mange fjender og eksplosioner der er på skærmen samtidig. Rumstationen er også utrolig varieret - den indeholder alt, lige fra dybfrosne kølerum til subtropiske lagerrum - og detaljegraden er høj, både på omgivelser og på det væld af X-muterede fjender, der alle er ude efter vores heltinde. Samus selv er ligeledes virkelig godt animeret, og man føler hele tiden, at man har fuldstændig kontrol over hendes bevægelser - falder man ned eller bliver man ramt er det altid ens egen skyld.

Dette er en annonce:

Musikken er amosfærisk og sci-fi-inspireret, og spillet er ligeledes blevet optimeret til høretelefoner, således at man virkelig kan få udbytte af stereolyden, når man sidder i et støjfyldt lokale. Spillet kan indeholde tre separate, gemte spil på kassetten, og de kan kopieres oveni hinanden, så man altid har en backup. Endvidere, når Gamecube får sin egen udgave af Metroid til marts næste år (Metroid Prime), vil de to maskiner kunne sættes sammen og derved åbne for et par ekstra bonusser, inklusive muligheden for at spille det originale Metroid fra 1986.

På nær Mario-spillene til GBA findes der så godt som intet, der kommer tæt på fornøjelsen ved at spille Metroid Fusion. Det er et sublimt eksempel på, at 2D ikke er død, men blot en overset kunstart. Desværre kan spillet gennemføres på blot 6-7 timer, men det er 6-7 timer i himmelsk selskab.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Fantastisk flot spil, der indeholder alt det man kunne forvente sig af et spil i metroid serien.
-
Kan gennemføres på kun 6-7 timer, hvilket måske er for hurtigt for mange.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Metroid FusionScore

Metroid Fusion

ANMELDELSE. Skrevet af Christian Seier Wittus

2D platformsspil har sjældent budt på mere solide oplevelser end med Metroid-serien, og denne udgave er bestemt ingen undtagelse.

0
Metroid Fusion site åbner døren

Metroid Fusion site åbner døren

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

Nintendo har netop meddelt, at sitet til det kommende Game Boy Advance spil Metroid Prime er blevet lanceret. Som altid indeholder sitet masser af oplysninger omkring spillet, screenshots og hvordan det linkes med Metroid Prime til GameCube.

0
Metroid Fusion – nye screens

Metroid Fusion – nye screens

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

Det er ikke mere end et par dage siden, vi kunne fortælle hvad den spændende link-up mellem Metroid Prime og Metroid Fusion ville komme til at indeholde. Nu bygger vi så oven på dette, men en håndfuld screenshots fra sidstnævnte.



Indlæser mere indhold