Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Yoshi's Woolly World

Yoshi's Woolly World

Nogen hos Nintendo har tydeligvis fundet strikkepindene frem, og de har så sandelig strikket årets mest charmerende platformspil!

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Nintendo havde ikke det mest imponerende E3-show i år, og mange blev nok skuffede over, at vi ikke fik set flere store nyheder (Zelda Wii U *host*). Men måske er der lidt trøst at finde, i et af de herligste platformeventyr, der udkommer hele året?

Efter at have været blevet mildest talt skuffet over Kirby and the Rainbow Paintbrush, så har jeg rettet blikket mod Yoshi's Woolly World. Her var nemlig et spil, som så aldeles nydeligt ud -ligesom Kirby - men som ikke var bundet op på gamepadden. Dog var jeg bange for, at spillet ville ende som et pænt ansigt uden personlighed.

Yoshi's Woolly World kan beskrives som Yoshi's Storys og Kirby's Epic Yarn's kærlighedsbarn. Jeg faldt pladask for strikkebamse-looket fra den allerførste gang jeg så traileren fra spillet, og nu har jeg endelig fået muligheden for at opleve det selv. Her har Nintendo klart indfriet alle forventningerne. Ikke nok med at de har fået garneffekterne til at se vidunderlige ud, de har til og med trådt hårdt på speederen i forhold til detaljegraden.

Yoshi's Woolly World
Dette er en annonce:

Banen synker og bevæger sig som var det et tæppe, løse tråde hænger og slanger sig, og fjenderne ligner genstande der er taget ud af en sytrådskasse. Hele verdenen ser ikke bare ud som garn, den opfører sig som om den er lavet af det.

Resultatet er det mest detaljerige platfomspil, som jeg nogensinde har oplevet. Dette er Little Big Planet, der bare er taget til det næste niveau. Jeg tog mig selv i at stoppe op flere steder i spillet, bare for at kunne få alle detaljerne med. Specielt beundrede jeg hvordan de har håndteret lava- og vandeffekterne, som ikke er synderligt kendt for at have garn-lignende teksturer.

Historien er sjov, præcis som det plejer at være i Nintendo's platformtitler. Enkel og underholdende, uden noget overfladisk der kommer i vejen. Garn-yoshierne levet livets glade dage, indtil Bower's trofaste tjener, Kamek, kommer og sætter en stopper for solskinnet. Han forvandler alle Yoshierne om til garnnøgler, og tager dem med sig i en stor sæk. De heldige få Yoshier, som kunne gemme sig, bestemmer sig for at tage jagten op på Kamek. Så begynder en episk rejse, der går igennem flere herlige, kreative og hjemmestrikkede verdener.

Yoshi's Woolly WorldYoshi's Woolly World
Dette er en annonce:

Yoshi's Woolly World er ikke blandt de længste spil, hvis du bare spiller banerne igennem én gang. Kan du derimod lide at samle alt som kan samles, ja, så får du noget for pengene. Her skal der nemlig samles stjerne, findes skjulte blomster, stempler og garnnøgler, som alle er blevet glemt på kreativ vis. Man skal faktisk begynde at lege lidt med, og søge banerne nøje igennem, for at bare kunne finde nogle af de gemte objekter.

En af de ting som blev mit personlige mål i banerne, var at finde alle de små garnnøgler. Klarer du at samle dem alle, så kan du nemlig redde en ny Yoshi. Disse Yoshier har ingen specielle egenskaber som skiller dem ud fra mængden, men de har hver deres farve og mønster, som reflekterer banemiljøet du har reddet dem fra. Eksempelvis har vi Forest Yoshi, Cinnamon Yoshi, Flower Yoshi, Carnival Yoshi, ja, du kan godt se hvor det er på vej hen ikke? Alle disse forskellige figurer kan du vælge at spille med. Bliver en Yoshi lidt kedelig at se på i længden, ja, så har du nok at tage af. Spillet understøtter også Amiibo-figurer, men dette fik jeg desværre ikke testet.

Garn er centralt for spillets design, og det gælder også selve mekanikkerne. Æggene som Yoshi er kendt for at kaste med i tidligere titler, er blevet byttet ud med garnnøgler, og bruges til meget mere end bare at slå fjender med. Ser du noget som ligner omridset af en platform? Kast et nøgle på det, og se hvordan platformen strikkes frem. Ser du en væg eller andre dele af omgivelserne, der ser lidt suspekt ud? Træk i en træd, og se hvordan det hele løsner sig.

Dette er den slags spil, som bare får en til at smile fra start til slut. Et spil jeg i virkeligheden bare har det sjovt med. Der er heller ingen tidsfrist på at gennemføre banerne, så du kan tage dig den tid du har lyst til, og udforske hver en krog. Dette giver spillet en mere afslappet følelse, og det er noget jeg sætter pris på i spil som Yoshi's Woolly World. På denne måde kan jeg bruge al den tid jeg vil, på at opleve alle detaljerne, nyde lydsporet og febrilsk forsøge at lokalisere den sidste skjulte væg, hvor den manglende blomst befinder sig.

Yoshi's Woolly World

Skulle du føle for at dele oplevelsen med en ven eller en veninde (noget du absolutte burde i øvrigt), så har spillet en kooperativ del med, hvor i sammen kan lade jer charmere af spillets store cute-faktor.

Styringen kan jeg kun sige er klassisk Nintendo. Enkel og bundsolid. Det er en styring som de har fleste er bekendt med, og som bare fungerer. Der er ikke meget nyt at finde her, og spillet er ikke afhængig af gamepadden (tak for det), så du kan sagtens spille spillet med en Wii-controller eller en pro-controller, som du nu ønsker det. Er du helt ny i spilmediet, eller måske lidt yngre end resten af søskendeflokken, så kan det se lidt kompliceret ud. Derfor har spillet en såkaldt Mellow Mode, som du kan aktivere når som helst. I Mellow Mode for Yoshierne vinger, og kan derfor ikke dø når de falder ned. Det er noget som vil give nye spillere en meget lettere introduktion, og en enklere indlæringskurve.

Yoshi's Woolly World er ikke nogen revolutionerende nyhed for genren. Hvad spillet i stedet er, er et kvalitetsplatformspil af øverste klasse, pakket ind i et fantastisk og utrolig kreativt design, med nok udfordring, skjulte skatte og genspilningsværdig for både små og store, nye og erfarne. Yoshi's Woolly World får mig til at glemme og tilgive Kirby and the Rainbow Paintbrush middelmådighed. Det er nemlig som Yoshi's Woolly World, som får mig til at glæde mig over, at jeg ejer en Wii U.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Yoshi-bamser, alle detaljerne, farver overalt, masser af genspilningsværdi, giver en lyst til at strikke.
-
Til tider lidt for enkelt, lidt for dem som ikke er interesseret i at samle alt.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

8
Yoshi's Woolly WorldScore

Yoshi's Woolly World

ANMELDELSE. Skrevet af David Selnes

Nogen hos Nintendo har tydeligvis fundet strikkepindene frem, og de har så sandelig strikket årets mest charmerende platformspil!

2
Yoshi's Woolly World

Yoshi's Woolly World

PREVIEW. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

En verden af uld og stof har allerede hjulpet Kirby med at skabe en unik oplevelse, og nu giver Yoshi efter for fristelsen.

6
Yoshi's Woolly World

Yoshi's Woolly World

PREVIEW. Skrevet af Martin Eiser

Her er ingen Mario-baby - til gengæld er Yoshi selv og hele verdenen omkring ham denne gang lavet af uld, stof og garn.



Indlæser mere indhold