Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Alone in the Dark

Alone in the Dark ligner endnu et sublimt survival horror remake

Vi har fået et længere kig på det kommende remake, og vi er mildest talt imponerede.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Jeg er blevet lidt af en sucker for survival horror-spil på det seneste. I denne tid med multiplayer, live-service, og spil der aldrig ser ud til at dø og kræver din udelte opmærksomhed, er der noget indbydende ved en ren, komplet singleplayer-oplevelse - selvom de ofte tager os med på utroligt rystende og skræmmende rejser. Så da jeg hørte, at Pieces Interactive ville genskabe det klassiske horror-spil fra 1992, Alone in the Dark, blev jeg lidt spændt, og nu efter at have set mere af spillet som en del af en presseforhåndsvisning, er jeg meget, meget spændt.

For Alone in the Dark føles utrolig... ja, premium og moderne ud fra det, jeg har set. Det er et spil, der tager spillerne med til et palæ og den omkringliggende by i det sydlige USA i 1920'erne, og som giver spillerne til opgave at opklare et mærkeligt og foruroligende mysterium i forbindelse med et forsvundet medlem af Hartwood-familien. Men for at sætte en lille kæp i hjulet, så spilles Alone in the Dark ikke bare fra én karakters perspektiv, som Dead Space gør med Isaac Clarke, eller som vi får det serveret i Resident Evil 4 med Leon S. Kennedy. Nej, her får vi to historier, der er forskellige, afhængigt af om du spiller som detektiven Edward Carnby eller Emily Hartwood, niecen til den forsvundne onkel, der sidst blev set på Derceto Mansion, et hjem for psykisk syge.

Alone in the Dark
Dette er en annonce:
Alone in the DarkAlone in the DarkAlone in the Dark

Automatisk vil du sikkert drage paralleller til Resident Evil 2, men det ser ud til, at Pieces tager dette design et skridt videre i dette spil, da fortællingen og historien ikke bare vil tage dig på en anden vej til forskellige steder, ligesom RE2, NPC'erne og andre karakterer reagerer anderledes på dig, hvilket skaber unikke scenarier og øjeblikke, hvilket gør en anden gennemspilning af dette spil næsten nødvendig. Hvis de unikke elementer ikke er nok til at give dig lyst til at gøre det, vil skuespillerne helt sikkert hjælpe dig på rette vej, da Pieces har fået både David Harbour og Jodie Comer til at portrættere Alone in the Darks hovedpersoner, hvilket mildest talt er en iøjnefaldende præmis.

Det originale Alone in the Dark udkom i 1992, så at kalde dette et simpel remaster er at undervurdere det. Det føles mere som en helt ny tilpasning af survival horror-spillet, da moderne teknologi og hestekræfterne i Unreal Engine 4 har gjort det muligt for udvikleren at skabe en fantastisk nyfortolkning af palæet og det omgivende miljø. Dette er rendyrket kærlighed til originalen, ikke bare en direkte genindspilning, som det er blevet ret almindeligt i spilbranchen i disse dage. Et vaskeægte remake.

Mens konceptet med Alone in the Dark er at udnytte de psykologiske horror-elementer, der har præget franchisen, gør denne version af spillet det ved at lade virkeligheden smuldre for øjnene af dig, mens hovedpersonerne kæmper for at forstå og finde hoved og hale i hvad der sker med dem. Fjendetyperne, der ligner uhyggelige eldritch horror-monstre, arbejder også klart til fordel for denne designstil, og det samme gør soundtracket, der bruger doom jazz til at skabe en atmosfære, der passer til tidsperioden, men stadig giver kuldegysninger.

Dette er en annonce:
Alone in the DarkAlone in the Dark
Alone in the Dark

Kampelementerne ser også ud til at læne sig mere op ad det, vi finder i Dead Space og RE2, da du er nødt til at bruge de typiske vaklende sigtesystemer og begrænset mobilitet for at overleve og overvinde de trusler, der angriber dig. Der er mulighed for nærkampsangreb i Alone in the Dark, samt korte undvigelsesbevægelser, men forvent ikke at få rundsparket nogen som Leon i RE4 lige med det samme.

Alone in the Dark er på vej til PC, PlayStation 5 og Xbox Series-konsoller den 25. oktober, og jeg er meget spændt på snart at se mere af og endda spille noget af dette survival horror-remake, og heldigvis kan du få en forsmag på, hvad der venter lige nu, da Pieces nu har lanceret en spilbar Prologue-demo, som placerer spillerne i skoene på den unge pige, som du møder i hovedspillet, mens hun udforsker Derceto Mansion et par uger før Carnby og Miss Hartwood ankommer. Denne demo vil dog kun være en forsmag på, hvad der venter, og vil ikke indeholde nogen spoilers for hovedhistorien eller nogen kampelementer, så forvent ikke et bredt og dybt eventyr her.

Hvis du stadig higer efter mere genskabt survival horror, er Alone in the Dark helt sikkert noget, du skal sætte kryds ved i din kalender.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold