Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Acer Predator Triton 500 SE

Acer har tonet deres vilde udtryk ned, og har samtidig skabt en ret vild gaming-bærbar du kan have med dig overalt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis der er én producent der i lang tid holdt fast i den lettere grelle "GamerTM"-designtradition, så var Acer, og deres Predator-serie. I en tid hvor andre så småt begyndte at indse, at gaming er en hobby man ikke nødvendigvis ønsker at skilte med, og gaming-grej også bør kunne bruges til andre ting og sager, så stod Acer ved deres brændende dødningehoveder og fake kulfiber finish.

HQ

Men også Predator-produkter er nu blevet voksne, og tak guderne for det. Den nye Predator Triton 500 SE er et glimrende eksempel på hvordan selv Acer nu kan producere en robust, og æstetisk prangende gaming-bærbar, uden at du får gigt at slæbe rundt på den, eller telegrafere hvor seriøst du tager din hobby til alle på den lokale café.

Hele enheden er udført i aluminium, og der er sågar to forskellige overflader på toppen, der skaber et ret lækkert two-tone look. Jo, den vejer cirka 2.4 kilo, men i forhold til hvor meget bærbar der er at finde her, så synes det nærmest imponerende. Du skal naturligvis også planlægge at slæbe den tunge oplader med, medmindre du naturligvis oplader igennem USB-C porten.

Acer Predator Triton 500 SEAcer Predator Triton 500 SE

Og nu hvor vi snakker porte, så er der rigeligt her. Vi snakker HDMI 2.0, to USB-A porte, to USB-C porte, som begge er Thunderbolt 4, der tillader opladning på op til 100 watt, Gigabit Ethernet og en SD-kortlæser. Slet ikke dårligt.

Dette er en annonce:

Indvendig er der flere gode nyheder, for tastaturet er godt nok blødere end eksempelvis Asus' ROG-modeller, men det er dog stadig uhyre komfortabelt. Desuden er maskinens trackpad stort nok, og byder på en fingeraftrykslæser, der dog stadig er i venstre side (hvorfor?!). Det eneste umiddelbare problem er at de dts:X-tunede højtalere har fået en perforeret toplads, som skubber hele tastaturet ned. Det mindsker komforten for ens håndled betragteligt, og jeg foretrækker altså stadig at have tastaturet placeret oppe i toppen, for at give så meget plads til ens hænder som muligt.

Displayet byder på flere gode nyheder. Først og fremmest er det et 165Hz-pane, der bør være mere end rigeligt for den gennemsnitlige entusiast. Desuden er der tale om et WQXGA IPS-panel, og vi snakker derfor en opløsning på 2560x1600. Opløsningen betyder desuden at der er tale om et skærmforhold på 16:10. Det betyder at der er en mindre "hage" end på andre gaming-bærbarer, og der er mere areal at boltre sig på, når man laver andre ting end at game. Ikke bare det, men lysstyrken er også decideret imponerende, og vi målte over 600 NITS i vores tests. Det betyder også at Predator Triton 500 SE let kan levere 100% sRGB-farvedækning, men du der er stadig ret langt til DCI-P3, for her taler vi cirka 79%. Og som om det ikke var nok, så er der officiel G-Sync certificering også.

Testenheden er udstyret med en i7-11800H, 16GB RAM, et RTX 3060 på 105W og en 512GB NVMe SSD. Det er muligt at få en med et RTX 3070, og hele 32GB RAM for den sags skyld, og på klassisk Predator-vis er der mange SKU'er at vælge imellem. Danske priser har ikke været muligt at indhente endnu, men i amerikansk regi stod en lignende SKU i cirka $2400.

I vores testbench-resultater så vi imponerende ydeevne fra Triton 500 SE, og den slog begge de nyere Legion-laptops vi har fra Lenovo i Cinebench R23, og sågar Razers Blade 14 i Single-Core, der er udstyret med en Ryzen 5900HX. Desuden så vi billedhastigheder på omtrent 100fps i 1080p på tværs af næsten hele vores testsuite, fra Dirt 5 til Shadow of the Tomb Raider. Bumpede vi den til 1440p, så vi lettere dalende billedhastigheder, men generelt set bør du forvente 70-80fps i de fleste moderne titler uden Ray Tracing slået til i 1440p. DLSS kan naturligvis også være dig behjælpelig her.

Dette er en annonce:
Acer Predator Triton 500 SE

Det skal dog siges, at imens vi udførte særligt syntetiske benchmarks, så så vi ret høje CPU-temperaturer, som i cirka 95 grader. Det var dog i Turbo, men om man vælger Turbo eller Extreme som køleprofil, så forvent ret høj larm fra de nye femte generations Aeroblade-vifter.

Så ret meget larm, og lidt høje temperaturer, og selvom at Acer reklamere med over ni timers batterilevetid, så så vi noget nærmere fem. Det er irritationsmomenter, uden tvivl, men Acer har taget et kvantespring her, og tilbyder solid ydeevne, flot design, fantastisk byggekvalitet og et glimrende panel til hvad vi kun kan antage er konkurrencedygtige priser.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold