Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Resident Evil 4

20 ting du (måske) ikke vidste om Resident Evil 4

Vi har været igennem den fremragende remake af Resident Evil 4 og vi har fundet 20 facts frem om netop Resident Evil 4, som du måske, eller måske ikke, vidste.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Der er masser af sjove facts omkring Resident Evil 4 og den lange vej spillet havde, for at ende ud med at blive det spil vi kender i dag - og et af de bedste spil overhovedet. Vi har samlet 20 af dem her - hvor mange kendte du til i forvejen? Læs også vores anmeldelse af Resident Evil 4 remake her.

01:
Resident Evil 4 var under udvikling i mange år, primært fordi at man fire gange stoppede udviklingen, for at bevæge sig i nye retninger. En af de første udgaver, var langt mere actionpræget end de forrige spil og skaberen Hideki Kamiya kunne godt se, at det ikke var den rette vej for Resident Evil serien. Han forlod projektet, tog idéerne med sig og skabte i stedet Devil May Cry. Senere var han med til at stifte PlatinumGames og stod bag spil som Bayonetta.

02:
Resident Evil 4 og Devil May Cry er på grund af ovenstående tættere beslægtet end man lige umiddelbart skulle tro. De to spil deler for eksempel forskellige samples i lydsiden, animationer, overflader og diverse assets er også identiske mellem de to spil.

Resident Evil 4
Dette er en annonce:

03:
Der var flere forskellige spilskabere på de forskellige versioner af Resident Evil 4. Den sidste version, som endte med at blive den vi kender i dag, blev hjulpet godt på vej af manden der startede serien, nemlig Shinji Mikami. Resident Evil 4 var det sidste spil i serien, som Mikami arbejdede på.

04:
I 1999, seks år før udgivelsen, var udviklingen af Resident Evil 4 i gang på PlayStation 2, allerede inden maskinen var udkommet. Men teamet bag var ikke tilfredse med begrænsningerne på Sonys nye konsol, så de begyndte at lede efter andre platforme til deres spil. Capcom havde møde med Microsoft i julen 2000, men det gik ikke ret godt (hvilket nogen hos Microsoft nok er godt trætte af den dag i dag), så spillet endte op på Nintendo Gamecube og blev udgivet i 2005. Bare ni måneder senere, kom det også til PlayStation 2.

05:
En af de tidligere udgaver af Resident Evil 4 blev kaldt "Hook Man", på grund af en fjende af samme navn. Det var dog aldrig meningen, at Hook Man skulle være med i spillet, men han blev skabt i forbindelse med en demo og trailer, som Capcom havde med på E3 messen i 2003. I bunden af det endelige Resident Evil 4 logo, kan man dog stadig se, hvad der angiveligt er en aftegning af Hook Man.

Resident Evil 4
Dette er en annonce:

06:
Resident Evil 4 markerede i sin tid, på mange måder, et skifte for serien. Det er blandt andet det første spil, hvor Umbrella ikke er skyldig i de grufulde monstre og i død og ødelæggelse.

07:
Resident Evil 4 udspiller sig i de spanske skove og slotte, men indbyggerne i landsbyen, som man tidligt i spillet stifter smertelig bekendtskab med, taler faktisk spansk med mexikansk accent og udtale.

08:
Den skarpe spiller vil bemærke, at der ikke er nogen børn i landsbyen. Oprindeligt var der børn der, men på grund af strenge regler i Japan omkring afbildning af vold mod børn, blev de fjernet. Den officielle forklaring på de manglende børn var, at de ikke kunne overleve plagen, der har ramt indbyggerne og de alle er døde inden Leon ankommer til landsbyen.

09:
Pistolen Mathilda, som kan købes efter at have gennemført spillet, er navngivet efter Mathilda Lando (spillet af Natalie Portman) i Luc Bessons fremragende film Léon. Den film har i øvrigt også en hovedperson ved navn Leon.

10:
Magnus pistolen, The Broken Butterfly, er en hilsen til filmen Dirty Harry Vender Tilbage, hvor Clint Eastwood siger den legendariske linje "Go ahead, make my day". Ved beskrivelsen af The Broken Butterfly, som er en temmelig stor pistol i netop Dirty Harry stil, står der "This will make anyone's day".

Resident Evil 4

11:
Killer7, en semi-automatiske pistol, som man får adgang til hos spillets handelsmand, er opkaldt efter et andet Capcom spil af samme navn. Det var, lige som Resident Evil 4, en del af Capcom Five, fem spil som skulle udkomme eksklusivt til Nintendo Gamecube.

12:
En enkelt lille del af soundtracket, som man hører i starten af Resident Evil 4, er genbrug, da det er taget fra Resident Evil: Code Veronica (2000) og genbrugt i sin helhed. Det vides ikke hvorfor, at netop dette stykke musik skulle genbruges.

13:
Ada Wong, som man møder i løbet af historien i Resident Evil 4, fik sin egen side-historie, Separate Ways, som første gang så dagens lys i PlayStation 2 udgaven. Her ser man dele af hovedhistorien fra en lidt anden vinkel og denne udvidelse blev indkluderet i alle senere konverteringer og genudgivelser - skuffende nok, er den dog ikke en del af den ellers fremragende remaster til PS5, Xbox Series X/S og PC. Det forventes dog, at Separate Ways udkommer som udvidelse senere.

14:
Ada Wong er i øvrigt baseret på, og inspireret af, hovedpersonen i Luc Bessons film Nikita. Faktisk var titelskærmen til Ada's Seperate Ways side-historie, en nærmest tro kopi af filmplakaten til Nikita.

Resident Evil 4

15:
Oprindeligt skulle det slet ikke have været præsidentens datter man skulle redde i Resident Evil 4, men i stedet Sherry Birkin, datteren af en videnskabsmand fra Umbrella. Leon havde dog allerede reddet Sherry én gang, nemlig i Resident Evil 2, så hun blev så udskiftet med Ashley - og det er måske også grunden til, at de to ligner hinanden forholdsvis meget.

16:
Det er den amerikanske skuespillerinde Carolyn Lawrence, der lægger stemme til præsidents datter - samme stemme, som ligger bag Sandy Egern i flere film og spil med Svampebob Firkant.

17:
Ashleys tøj i remaken af Resident Evil 4 er en smule anderledes end i de tidligere spil. Hendes outfit er nemlig baseret på et outfit, som fans tidligere har fundet gemt i Resident Evil 4's filer, men som aldrig blev brugt i spillet. I remaken har Capcom så brugt dette outfit som udgangspunkt for Ashley's nye udseende, som en lille hyldest til de dedikeret fans.

18:
Resident Evil 4 er et af de mest konverterede spil i historien. Hvis man tæller alle versioner med, er der tæt på 20 versioner af spillet. Spillet er udkommet tre gange på PC og på Nintendo Gamecube, Nintendo Wii, Nintendo Switch, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X/S, iOS, Android, Java, Zeebo og Oculus Quest.

19:
Capcom blev i 2021 sagsøgt af fotografen og designeren Judy A. Juracek, da Capcom, ifølge hende, havde brugt over 80 billeder fra hendes bog Surfaces, uden at få tilladelse til det. Bogen udkom i 1996 og indeholder mere end 1200 billeder af overflader, teksturer og glas, som er beregnet til "visual research for artists, architects, and designers", som der står i bogen. Capcom skulle have brugt disse billeder i både Devil May Cry og Resident Evil 4. Sagen blev afgjort mellem parterne uden for retssalen.

20:
Stemmen bag Resident Evil 4's populære handelsmand er leveret af skuespilleren Paul Mercier, samme mand, som lægger stemme til hovedpersonen Leon S. Kennedy. Paul Mercier har lagt stemme til karakterer i en lang række spil, blandt andet Call of Duty, Metal Gear Solid, Saints Row, Ace Combat og God of War.

Resident Evil 4 er, ikke uden grund, et spil med masser af historier, myter og fun facts. Vi skal tage højde for, at nogle af disse ovenstående facts, kan være forkerte, da vi ikke har haft mulighed for at verificere dem alle. Men gode historier er de i hvert fald - sande eller ej.

Skal du spille det nye Resident Evil 4 remake?

Relaterede teksterIndlæser mere indhold